Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Aνακοίνωση ΠΡΩΚΑΤ για την επίσκεψη Χρυσοχοίδη


ανεπιθύμητη πολιτική
Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από κάλεσμα της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές», λόγω της επικείμενης επίσκεψης στην πόλη μας του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και υπουργού ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και ομιλίας του σε εκδήλωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας.
Πλήθος κόσμου ανέμενε έναν από τους κύριους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θα επιδίωκε να μας πείσει ότι το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, των ΔΕΚΟ και του αεροδρομίου είναι προς όφελος του ελληνικού λαού. Πλήθος κόσμου ανέμενε να εκφράσει την οργή του για αυτή την πολιτική και να δηλώσει ότι αυτή η πολιτική θα ηττηθεί στο δρόμο του αγώνα, από τους ανυποχώρητους αγώνες του λαϊκού κινήματος, από τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία και όσοι τη στηρίζουν είναι ανεπιθύμητοι όσο και η πολιτική τους.
Για μία ακόμα φορά όμως, όλοι αυτοί οι «τσαμπατζήδες» της πολιτικής δεν εμφανίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν να υπερασπίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους ούτε μπροστά στο στενό κομματικό τους ακροατήριο γιατί δεν έχουν ούτε το ψυχικό σθένος, αλλά ούτε το ηθικό ανάστημα να εμφανιστούν ακόμα και σε μία τέτοιου τύπου «δημόσια εκδήλωση», «ρισκάροντας» να βρεθούν αντιμέτωποι με την κοινωνική αγανάκτηση. Για αυτούς οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι κάτοικοι είναι ο «εχθρός», ενώ φίλοι τους είναι όσοι στηρίζουν την πολιτική τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα, οι (συν)εταίροι τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ και τα τηλεοπτικά παράθυρα των «πρετεντέρηδων».
Σήμερα, που ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του είναι αναγκαίος ο μαχητικός και παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, της κυβέρνησης, της ρήξης και της ανατροπής με ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτός ο αγώνας σήμερα περνάει από τον άκαμπτο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, το κίνημα της ανυπακοής για τα εισιτήρια και τα διόδια, το κίνημα ενάντια στους αυτοκινητόδρομους αλλά και τους αγώνες για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία και την εντεινόμενη πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, περνάει και μέσα και από τη μάχη ενάντια στο fast track και το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του ελληνικού.
Αυτός ο αγώνας δε μπορεί παρά να είναι και ενάντια σε αυτούς που στηρίζουν ή και υλοποιούν την κυρίαρχη πολιτική όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας, ενάντια σε αυτούς που στηρίζουν την πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ και λογικές επιχειρηματοποίησης και ανταποδοτικότητας για το χώρο του αεροδρομίου. Τουλάχιστον στη Γλυφάδα, όπου το ΠΑΣΟΚ από τη μία καλεί τον υπουργό ανάπτυξης για να προπαγανδίσει το fast track και από την άλλη οι άνθρωποι της δημοτικής παράταξης με το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ προσποιούνται τους αγωνιστές μέσα από την «πρωτοβουλία των 3 δημάρχων» - για να έχουν άλλοθι για τον πραγματικό τους ρόλο σήμερα και για διεκδικήσουν ένα «κομμάτι της πίτας» του αεροδρομίου αύριο – δε θα βρουν συνοδοιπόρους για να στηριχθούν.
Αντίθετα, ο αγώνας μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει το ισχυρό χνάρι της λαϊκής αυτοοργάνωσης, των λαϊκών επιτροπών και συνελεύσεων, τις νέες μορφές κοινωνικής αντίστασης που γεννά η διογκούμενη κοινωνική οργή. Οι κάτοικοι μπορούν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, δημιουργώντας όρους πραγματικής αντιπαράθεσης και ρήξης για να δοθεί αυτή η μάχη με νικηφόρα προοπτική και το κατοχυρωμένο στη συνείδηση του λαού αίτημα για μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς οικοπεδοποίηση και οικιστική ανάπτυξη, να γίνει πραγματικότητα!

το αεροδρόμιο πάρκο του λαού
όχι του κεφαλαίου και του ΔΝΤ 
 
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...