Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η δολοφονική επίθεση της Συμμορίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών Άρχισε…

Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι ανεπανάληπτο. Μια Συμμαχία Προθύμων Δολοφόνων, που την απαρτίζουν 22 χώρες, χώρες μέλη της ΕΕ, χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, ο ΟΗΕ, πολλές αραβικές χώρες ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί κατά το δοκούν τη γενικόλογη απόφαση 1973 του Σ.Α. του ΟΗΕ, οργανισμό-φερετζέ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απροκάλυπτα χυδαία και ενισχύεται μόνο από τα προπαγανδιστικά ψεύδη περί «συμμαχικών υποχρεώσεων». Ανεξάρτητα από το αν τέτοιου είδους αποφάσεις δεν απαντούν στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας,  δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην φρίττει, καθώς δεν υπάρχει καμιά συλλογική απόφαση σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. που να μπορούν να επικαλεστούν, το παραμικρό πρόσχημα αφού κανένα «σύμμαχο» κράτος δε δέχτηκε επίθεση, «σύμμαχα στρατεύματα» δε χτυπήθηκαν, εισβολή σε ξένη χώρα δεν έγινε.
Αντίθετα, αυτοί που εισβάλλουν είναι οι ιμπεριαλιστές με αφορμή «την σωτηρία των αμάχων», θέλοντας να υπερασπίσουν και επεκτείνουν τα συμφέροντα τους, δείχνοντας ήδη την επιλογή συνδιαλλαγής τους με τους αποστάτες υπουργούς του δικτάτορα Καντάφι. Αυτή είναι η Δυτική Δημοκρατία που εισάγουν με τους βομβαρδισμούς.  
ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου επιτέθηκαν οι Γάλλοι. Δυο ΡΑΦΑΛ και δυο ΜΙΡΑΖ, έπληξαν και διέλυσαν 4 τανκς του Καντάφι, όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.  Συνολικά 24 Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, ΡΑΦΑΛ και ΜΙΡΑΖ, έχουν πετάξει μέχρι στιγμής, στον εναέριο χώρο της Λιβύης. Οι πτήσεις έγιναν σε 2 κύματα. Τα πρώτα 12 αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις, επίδειξης ισχύος, δίχως να βομβαρδίσουν.

Στο δεύτερο κύμα οι Γάλλοι πιλότοι βομβάρδισαν στόχους, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας και τα πολιτικά επίδικα της βεβιασμένης επέμβασης τους. Γαλλικό αεροσκάφος κατέστρεψε έναν πρώτο στόχο στη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού. Ο πρώτος στόχος ήταν δύο άρματα μάχης  Τ-72 και ένα αντιαεροπορικό SHORAD ZSU-23-4 στα προάστια της Βεγγάζης. Το SHORAD καταστράφηκε, αλλά φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί κατάφεραν και μετακίνησαν τα Τ-72.
Είναι σαφής η στρατηγική των δυτικών εισβολέων: Προσπαθούν να αποσυμπιέσουν αρχικά την Βεγγάζη και να αποτρέψουν την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μ.Καντάφι. Αν πέσει η Βεγγάζη, ουσιαστικά τους αφαιρείται κάθε «νομιμοποίηση» της επέμβασης. Πρώτα κτυπούν σε τακτικό επίπεδο τα αντιαεροπορικά, όπως φάνηκε καθαρά (πρώτα SHORAD) και μετά τα άρματα μάχης.
Η Γαλλία ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για προσγείωση στη Σούδα 6 Mirage 2000-5 από το Κατάρ ειδικευμένων σε αποστολές κρούσης. Την Δευτέρα φτάνει στην Σύρτη και το αεροπλανοφόρο R61 "Ντε Γκολ".
Σύντομα σημειώθηκαν και οι πρώτες απώλειες για τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία. Η λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει ότι γαλλικό αεροσκάφος "κατερρίφθη" κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Η πληροφορία δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί με άλλη ανεξάρτητη πηγή, αν και την αναμεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Στην συνέχεια τους ακολούθησαν οι ΗΠΑ, συμμετέχοντας  στην επιχείρηση ΟΔΥΣΣΕΙΑ, όπως ονομάζεται η δολοφονική τους επέμβαση στη Λιβύη,  με το  βομβαρδισμό των λιβυκών θέσεων με 112 πυραύλους Tomahawk, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από τα υποβρύχια του αμερικανικού Ναυτικού τα οποία πλέουν στα ανοικτά των λιβυκών ακτών και από αμερικάνικο αντιτορπιλικό νότια της Κρήτης, το αντιτορπιλικό USS Barry (DDG 52). Οι στόχοι που έπληξαν οι πύραυλοι βρίσκονται πλησίον της πόλης της Τρίπολης, πρόκειται κυρίως για 20 ραντάρ και αντιαεροπορικά κατά μήκος των μεσογειακών ακτών της Λιβύης.  Συνολικά τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια του Ναυτικού των ΗΠΑ περιπολούν στην κεντρική Μεσόγειο.
Τη "σκυτάλη" της ανελέητης επίθεσης, πήραν από τους αμερικανούς οι βρετανοί, οι οποίοι εκτόξευσαν πριν από λίγο πυραύλους ΤΟΜΑΧΩΚ, εναντίον στόχων στη Λιβύη από υποβρύχιό τους που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Επιπρόσθετα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού περιπολούν στην περιοχή στα πλαίσια των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών είναι και η φρεγάτα HMS Westminster κλάσης Duke, Type 23.
Οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού ώστε να προστατευθούν οι πολίτες της χώρας από τις από αέρος επιθέσεις των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβοντ Κάμερον. "Από σήμερα το βράδυ οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη" είπε και πρόσθεσε:"Όλοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβαίωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις του". Καταλήγοντας ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι "δεν θα μπορούσαμε να καθίσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του" και πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι "αναγκαία, νόμιμη και σωστή".
Στην βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο προσγειώθηκε μία Μοίρα Tornado GR4 και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα. Τα Τορνεϊντο ανήκουν στο γνωστό σχηματισμό «Κόκκινα Βέλη», που προβαίνουν σε αεροπορικές επιδείξεις, αλλά σημειώνεται ότι πρόκειται για μαχητικά που μπορούν να εμπλακούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις.

   
Απηχώντας τις απόψεις της κυπριακής κυβέρνησης, που ουσιαστικά αντιτίθενται της επέμβασης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της: «θέση της Κύπρου είναι πως σε ζητήματα όπως αυτό της Λιβύης, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δρα συλλογικά, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και να αποφεύγονται βεβιασμένες ενέργειες. Πάνω σ αυτή τη βάση θα ενεργήσουμε και εμείς». Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν εξέφρασε την αντίθεση του στη χρήση των Βρετανικών Βάσεων για επιθέσεις εναντίον της Λιβύης. Ο Μάριος Καρογιάν είπε ότι η Κύπρος πάντοτε στηρίζει τις συλλογικές αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας, σέβεται τον καταστατικό χάρτη και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και προσπαθεί να είναι συμβάλει στις ευρύτερες προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή, αλλά πρόσθεσε ότι «άλλο είναι οι διευκολύνσεις που κατά καιρούς το νησί προσφέρει στη διεθνή κοινότητα και άλλο να μετατραπούν οι βάσεις σε ορμητήριο».Ο κ. Καρογιάν είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει μια τέτοια εξέλιξη.
Σημαντικό ρόλο στην επέμβαση παίζει η Ιταλία του Μπερλουσκόνι. Επτά συνολικά αεροδρόμια διαθέτει η Ιταλία για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη. Τα αεροδρόμια αυτά χρησιμοποιούνται ήδη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και θα αποτελέσουν τις βάσεις εξορμήσεις μέρους των μαχητικών και των λοιπών αεροσκαφών που θα υποστηρίξουν την αεροπορική επιχείρηση στην Λιβύη.
Παράλληλα ο Καναδάς ενημέρωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της Αεροπορίας του έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή και ότι θα είναι έτοιμα να εμπλακούν στις επιχειρήσεις μετά από δύο ημέρες.
Έξι F-16 της Δανίας κατευθύνονται προς τη Σικελία Έξι δανέζικα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 κατευθύνονται προς τη Σικελία, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δανίας στην επιχείρηση επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν λίγες ώρες μετά την έγκριση, ομόφωνα, από το κοινοβούλιο της χώρας για τη συμμετοχή της Δανίας στην επιχείρηση. Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε ότι η ψηφοφορία ήταν ιστορική και χαιρέτισε την απόφαση όλων των κομμάτων να στηρίξουν την επιχείρηση. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, Γκίτε Λίλελαντ Μπεκ, τα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούν να επιχειρήσουν από αύριο Κυριακή. Τέσσερα από τα F-16 θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, ενώ τα άλλα δύο θα είναι εφεδρικά.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
Πολεμικός συναγερμός κυριολεκτικά επικρατεί στις ελληνικές βάσεις και τα πολεμικά αεροδρόμια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την ρήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου που μίλησε για προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., κάνει πράξη τη δέσμευση προς την Συμμαχία των Προθύμων ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση. Οι βάσεις σε Σούδα, Άραξο  και Άκτιο βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα και πλέον παίζουν κομβικό ρόλο στους βομβαρδισμούς, αφού εκτός των άλλων θα αποτελέσουν βάσεις εξόρμησης και ενδιάμεσους σταθμούς για πρωτόγνωρη ποσότητα ξένων πολεμικών αεροσκαφών! Και γι΄ αυτό το λόγο είναι έτοιμες να συνεχίσουν να υποδέχονται αεροσκάφη, οι βάσεις του Καστελίου στη Κρήτη ,η Ανδραβίδα ακόμη και η Τανάγρα! Στον Άραξο βρίσκονται ήδη έξι F-16 του Βελγίου και αναμένονται επίσης έξι F-16 από την Ολλανδία. Στη Σούδα εκτός των άλλων, το Γαλλικό ΥΠΕΘΑ ζήτησε άδεια για προσγείωση έξι Mirage 2000 από το Κατάρ, τα οποία θα συμμετάσχουν σε βομβαρδισμούς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα υποδέχεται τόσα μαχητικά αεροσκάφη για μια αποστολή καθαρά πολεμική. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης είναι πολύ βαθύτερη.
Αναδημοσιεύουμε αναλύσεις που δίνουν μια εικόνα της κατάστασης των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων
Η Συμμαχία των 22 Προθύμων έχει απέναντι της ένα στρατό με ξεπερασμένα οπλικά συστήματα, στην πλειοψηφία τους προερχόμενα από το Σοβιετικό οπλοστάσιο, αλλά και από τη γαλλική αγορά.
Στα χαρτιά, ο Καντάφι διαθέτει περίπου 100.000 στρατιώτες, που υποστηρίζονται από βαρύ πυροβολικό, τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και ένα μικρό σε μέγεθος ναυτικό . Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Καντάφι στην πραγματικότητα διαθέτουν 76.000 στρατιώτες και εφεδρεία της τάξης των 40.000 ανδρών.

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Στρατός Ξηράς: 50000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 25000 κληρωτών, 800 τανκς, πολλά από τα οποία είναι άχρηστα, 120 οχήματα αναγνώρισης, χίλια θωρακισμένα αυτοκίνητα και 2.400 μονάδες πυροβολικού.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι Καντάφι έχει προσπαθήσει να θέσει στο περιθώριο τον στρατό του ,λόγω ανασφάλειας και δεν μπορούσε να στηριχθεί,, στις 10 000 έως 12 000 πιστών στρατιωτικών , συμπεριλαμβανομένων εκείνων της 32ης Ταξιαρχίας που είναι υπό τις διαταγές του γιού του. 
Ναυτικό: 8.000 προσωπικό - συμπεριλαμβανομένης Ακτοφυλακής - δύο υποβρύχια, τρία πλοία επιφανείας και 12 ταχύπλοα . Τα δύο υποβρύχια είναι σοβιετικά κατηγορίας Foxtrot και δεν θα είναι πλέον σε ενέργεια.
Πολεμική Αεροπορία: Η Πολεμική Αεροπορία στηρίζεται σε 18 000 άνδρες και 394 μαχητικά αεροσκάφη, πολλά από τα οποία δεν είναι πλέον σε λειτουργία. Ανάμεσά τους είναι επτά Tu-22 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, 187 MiG 23 και 25, 180 ,MiG-21 και 23, Mirage F1 και Su-17 και 24. Επτά MiG-25 , 85 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ο στόλος των ελικοπτέρων αποτελείται από 35 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα , 11 αναγνωριστικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 90 μεταφορικά ελικόπτερα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα περισσότερα από τα λιβυκά μαχητικά δεν είναι πλέον αξιόμαχα. Επιπλέον, η αεροπορία έχει χάσει έξι αεροσκάφη από την έναρξη της εξέγερσης. Δύο Mirage των οποίων οι πιλότοι αποστάτησαν , τρία αεροπλάνα καταρρίφθηκαν από τους αντάρτες και ένας άλλο συνετρίβη αφού ο πιλότος το εγκατέλειψε αρνούμενος να βομβαρδίσει διαδηλωτές.
Αεράμυνα: 216 πύραυλοι εδάφους-αέρος.  Η συντήρησή τους είναι ανεπαρκής και οι περισσότεροι αναλυτές δεν προβλέπουν σημαντικό εμπόδιο για την ενδεχόμενη δημιουργία no fly zone.
Χημικά Όπλα: Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), η Λιβύη θα πρέπει να είχε καταστρέψει ολόκληρο το απόθεμά της σε χημικά όπλα στην προσπάθειά της να επαναπροσεγγίσει τη Δύση.
Να Μπλοκάρουμε την Ιμπεριαλιστική Μηχανή του Πολέμου. Να Αρνηθούν Φαντάροι και Μόνιμοι κάθε παροχή υπηρεσίας στις δυνάμεις των βάρβαρων Εισβολέων. 
Η Κοινωνική Απελευθέρωση είναι Υπόθεση των Λαών και όχι των Επεμβάσεων των Ιμπεριαλιστών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...