Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στην τελική ευθεία για το Σώμα του ΝΑΡ. Στις 2-3 Απρίλη οι εργασίες.

soma_krisi1.gifΜετά από μια πορεία δύο μηνών, που συνδύασε τις διαδικασίες του ΝΑΡ και της νΚΑ με τις συζητήσεις στο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, τον γόνιμο θεωρητικοπολιτικό διάλογο με την πλούσια πολιτική και κινηματική δράση, το ΝΑΡ φτάνει στις τελικές εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και Αριστερά», που ξεκινούν το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 1 μ.μ. και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής (Ιερά οδός). 
Ήδη οι Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ εκλέγουν τους αντιπροσώπους για το πανελλαδικό Σώμα, ενώ στις εργασίες του Σώματος θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν μια σειρά από αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, διαννοούμενοι και εκπρόσωποι οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς. 
Οι βασικές επεξεργασίες του «Κειμένου Εργασίας» αναμετρήθηκαν αυτή την περίοδο με τους προβληματισμούς των μελών του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, των πρωτοπόρων αγωνιστών του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής πάλης, σε ένα διάλογο που προφανώς δεν θα κλείσει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Κυρίως όμως αναμετρήθηκαν με την πραγματικότητα της κρίσης και της αστικής απάντησης. Θέματα όπως η ουσία της κρίσης και οι επιπτώσεις της στην ταξική πάλη, η σχέση του χρέους με την κρίση, τα όρια και οι αντιφάσεις της αστικής πολιτικής, το εθνικό και το διεθνικό στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στην αντικαπιταλιστική απάντηση, ο πόλεμος και οι εξελίξεις στην ΕΕ, οι ανακατατάξεις στο διεθνές πλέγμα και στο πολιτικό σκηνικό, οι αραβικές εξεγέρσεις και η πορεία των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών βρέθηκαν στο επίκεντρο.
Έχοντας ως αφετηρία τις θέσεις του «Κειμένου Εργασίας» αλλά και τα στοιχεία που αναδείχνονταν μετά τη δημοσίευσή του από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
Ταυτόχρονα, τόσο στο κείμενο όσο και στη συζήτηση, αναδείχτηκαν τα θέματα που σχετίζονται με τον ιστορικό χαρακτήρα της κρίσης, τις τάσεις των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και το γενικό στίγμα της εποχής μας και, στη βάση αυτή τέθηκαν καίρια θέματα για την αναγκαία αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση, την επικαιρότητα της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής διεθνιστικής απελευθέρωσης και τη σχέση της με τον τακτικό στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, αλλά και θέματα που αφορούν τα πολιτικά υποκείμενα αυτής της γραμμής, ο κομμουνιστικός φορές της νέας εποχής, ο αντικαπιταλιστικός πόλος μέτωπο και η συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...