Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Απαράδεκτες δηλώσεις Παπαδημούλη για ιδιωτικοποιήσεις υπό όρους


Απαράδεκτες οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή και ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, πως συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις υπό όρους και συνιστά μάλιστα τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την δήθεν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του βουλευτή Γ. Δραγασάκη.
Νομιμοποιεί ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση περί ιδιωτικοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις ανακοίνωσε γιουρούσι για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη κινήματος για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αναγκών από το νόμο του κέρδους των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι ιδιωτικοποιήσεις είτε άμεσες είτε με μορφή ΣΔΙΤ δεν ήταν παρά μια διαδικασίαπαράδοσης του δημόσιου πλούτου στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, σε βάρος των κοινωνικών αναγκών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ κατά κανόνα συνοδεύονται και από διαφθορά, μίζες κλπ.

Είναι φανερό ότι η αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με λογική συμβιβασμού με την Τρόικα μέσα από την άρνηση κάθε μονομερούς ενέργειας, οδηγεί τελικά σε συμβιβασμό με βασικές πλευρές του Μνημονίου όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.
Αυτά είναι τα όρια μιας πολιτικής που ζητά έξοδο από τον κύκλο του Μνημονίου και της χρεοκοπίας απλά με την κυβερνητική εναλλαγή, με το λαϊκό και εργατικό κίνημα σε ρόλο θεατή και την εξουσία των τραπεζών, του κεφαλαίου απείραχτη.
Η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία δυο χρόνια πολέμησε ενάντια στα Μνημόνια για την κατάργησή τους. Για την κοινωνία μόνος μονόνοδρομος είναι αυτός του αγώνα για την ανατροπή και ακύρωση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων τους. Με έξοδο από την ΕΕ και απελευθέρωση από το ευρώ. Με τη δημοκρατία των εργαζομένων και ανατροπή του πολιτικού συστήματος που επιβάλλει διαρκώς όσα ο λαός με τους αγώνες του καταδικάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...