Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Όχι στα νέα Χαράτσια. Πορεία την Πέμπτη 19/7



Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που εξήγγειλε δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι απαιτήσεις της τρόικα για άμεση εξεύρεση των 11,5 δις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ακόμη μεγαλύτερης επίθεσης στο λαό.

Με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ένταση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα και μέσω των φορολογικών δηλώσεων και μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ, με μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή ξεπουλήματος των δημόσιων κοινωνικών επιχειρήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο-, συντριβή των όποιων δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκεί, αύξηση των τιμολογίων και κατάργηση της έννοιας της κοινωνικής υπηρεσίας και παροχής.

Σήμερα πρέπει να ανασυνταχθεί με γρήγορους ρυθμούς το εργατικό και λαϊκό κίνημα για να αντισταθεί και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική τους.

Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τη μαζική συλλογική άρνηση πληρωμής του και με την συλλογική διασφάλιση ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Ταυτόχρονα με την οργανωμένη ανυπακοή των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη φοροληστεία μέσω των φορολογικών δηλώσεων και η μαζική πάλη για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά.

Ένα πολιτικό μαζικό κίνημα μπορεί να μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που εξοντώνει το λαό και όσους (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ) την υλοποιούν.

Η διαδήλωση την Πέμπτη 19/7 στις 7.30μμ στην Πλατεία Κοραή με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή που διοργανώνουν επιτροπές κατοίκων και λαϊκές συνελεύσεις μαζί με τα 3ΔΕΝ είναι μια πρώτη μαζική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...