Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι με τους διωκόμενους


ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Η αντίθεση της πλειονότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας (συλλόγων και ακαδημαϊκών οργάνων) στον νέο νόμο και οι πρωτοβουλίες του πανεπιστημιακού κινήματος απαξίωσαν τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες για τις εκλογές των Συμβουλίων Ιδρύματος που επέβαλε με αυταρχισμό το Υπουργείο και απέτρεψαν μέχρι σήμερα τη διεξαγωγή τους.   Μπροστά σε αυτή την αποτυχία το υπουργείο και οι δυνάμεις των «προθύμων» επιδίδονται σε νέα εκστρατεία συκοφάντησης και δυσφήμισης του κινήματος, παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις για τη ματαίωση των εκλογών ως επιχείρηση «βίαιης επιβολής αντιδημοκρατικών πρακτικών» από «μειοψηφικές ομάδες».


Επιστρατεύονται όλα τα μέσα!  Στη Θεσσαλονίκη ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη κατά του Γιάννη Κρεστενίτη, προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του ΑΠΘ, του Γιάννη Κορμούλη, προέδρου του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ και φοιτητών εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων (ΜΑΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ) επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη ματαίωση της εκλογής Συμβουλίου, ενεργώντας στο πλαίσιο αποφάσεων των συλλογικών φορέων τους.  

Στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, για τη ματαίωση των εκλογών, η εκστρατεία παίρνει τη μορφή συντονισμένων χυδαίων προσωπικών επιθέσεων με στοχοποίηση και προσβολή της επιστημονικής και ακαδημαϊκής οντότητας και του ήθους του Τάκη Πολίτη, προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου.
Οι «πρόθυμοι» υποστηρικτές του νέου νόμου εμφανίζονται άλλη μια φορά σαν  υπερασπιστές της «δημοκρατικής νομιμότητας», τη στιγμή που  οι μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας αντιστέκονται με όλα τα μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα των μνημονίων.   Με γενικές απεργίες και διαδηλώσεις αγωνίζονται μαζικά να εμποδίσουν την ψήφιση των νόμων ή να ακυρώσουν ψηφισμένους νόμους που καταδικάζουν τους νέους στην εξαθλίωση και ανεργία ή τη μετανάστευση, τους εργαζόμενους σε απολύσεις και φτώχεια, να ακυρώσουν νομοθετήματα υποτέλειας που καταργούν τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας και εκποιούν τον δημόσιο πλούτο και μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το πανεπιστημιακό κίνημα καταγγέλλει την νέα έκρηξη αυταρχισμού, που εκφράζεται με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της συλλογικής έκφρασης και δράσης στην ανώτατη εκπαίδευση και την άθλια στοχοποίηση ενεργών μελών του.   Είμαστε αλληλέγγυοι με όσους βάλλονται και συμμέτοχοι στον κοινό αγώνα.

Ο νόμος που συρρικνώνει και υποβαθμίζει την δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, όπως υπαγορεύουν  οι επιχειρήσεις και οι υποστηρικτές του μνημονίου, που καταργεί την ελευθερία στη διδασκαλία, την έρευνα και τη διακίνηση ιδεών δεν θα εφαρμοστεί, θα καταργηθεί!

Οι μαχόμενες δυνάμεις της παιδείας και της εργασίας θα ακυρώσουν τα μνημόνια και όλους τους αντιλαϊκούς και αντιδημοκρατικούς νόμους και θα ανατρέψουν την τρόικα και την κυβέρνηση της υποτέλειας.

22 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...