Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ισχυρό το ρεύμα αντίστασης και ανατροπής – O αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται

Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι έδωσαν συνέχεια με την ψήφο τους στη δυναμική συνέλευση του Κάραβελ. Αψηφώντας το κλίμα εκβιασμών και απειλών που έχει εξαπολύσει το εργοδοτικό στρατόπεδο, έστειλαν σαφές μήνυμα υπέρ της κλιμάκωσης των αγώνων και της απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας – για τη δουλειά τους, τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους, την αντικειμενική ενημέρωση.
Το αποτέλεσμα δεν χωρά λαθροχειρίες και παρερμηνείες: το μπλοκ του αγώνα βγήκε ενισχυμένο και πλειοψηφικό από τις κάλπες. Κι αυτό, παρά την απόφαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΕΣΗΕΑ να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο για την απεργία διαρκείας και να κατεβάσουν μια στενά παραταξιακή τρίτη πρόταση –επιλογή που αντικειμενικά ενίσχυσε τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, καθώς απέτρεψε την κατάκτηση της αναγκαίας απόλυτης πλειοψηφίας. Το ΠΑΜΕ, καθώς και κάποιες άλλες δυνάμεις που έκαναν αντίστοιχες επιλογές, οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να κατανοήσουν ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και να πάψουν να γυρνούν την πλάτη στους αγωνιστές.

Όσο για την πρόταση που εξέφρασε την τάση της υποταγής και του συμβιβασμού, ας μην επιχαίρει για την πρώτη θέση. Όχι απλώς είναι μειοψηφική, αλλά και θα χάνει διαρκώς έδαφος, όσο η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων θα γίνεται πιο βίαιη και θα διαλύονται οι αυταπάτες όσων, για διάφορους λόγους, επέλεξαν να συνταχθούν με τις μαριονέτες της εργοδοσίας και της τρικομματικής κυβέρνησης. Η τεράστια κινητοποίηση του εργοδοτικού μηχανισμού δεν στάθηκε ικανή να δώσει στους εμπνευστές της συγκεκριμένης πρότασης μια καθαρή νίκη, όπως ήλπιζαν.
Είναι προφανές ότι η επόμενη μέρα θα βρει το εργοδοτικό στρατόπεδο να αντεπιτίθεται και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την «καυτή πατάτα» των αγώνων. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» έδειξε ότι δεν κάνουν πια μόνοι τους παιχνίδι.
Ένα ελπιδοφόρο ρεύμα έχει ήδη γεννηθεί και φιλοδοξεί να διαδραματίσει τον δικό του, ιδιαίτερο ρόλο στον σκληρό και μακρόχρονο αγώνα που έχει ξεκινήσει, σε όλη την ελληνική κοινωνία, με στόχο την ανατροπή των μνημονίων κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοτών, καθώς και όσων τα στηρίζουν και τα εφαρμόζουν. Το ζητούμενο είναι η ανεξάρτητη αγωνιστική του συμπόρευση και η συγκρότηση «από τα κάτω», μέσα στη βάση των μαχόμενων δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...