Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του κειμένου εργασίας για το Σώμα του ΝΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/2 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η παρουσίαση του "κειμένου εργασίας" για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ. Παρόντες, πολλοί αγωνιστές και εκπρόσωποι οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς.
Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Μιχάλης Παπαμακάριος, τονίζοντας ότι στις κρίσιμες συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης, όχι μόνο δεν είναι "πολυτέλεια" να συζητηθεί το ζήτημα του επαναστατικού υποκειμένου, αλλά από πολλές απόψεις επιβάλλεται και ενισχύεται η ανάγκη μιας τέτοιας συζήτησης.
Εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ το κείμενο παρουσίασε ο σ. Αλέκος Αναγνωστάκης.
Όπως επισήμανε "σήμερα, τίθεται επί τάπητος το ζήτημα του κομμουνιστικού κόμματος της εποχής, του αντικαπιταλιστικού πολιτικού μετώπου και του αντικαπιταλιστικού μαζικού κινήματος. Αυτή είναι και η θεμελιώδης εκτίμηση του κειμένου για την περίοδο που ζούμε. Πολύ περισσότερο αφού το συνολικό ζήτημα επανέρχεται, καθώς η εξέλιξη της ταξικής πάλης, οι αντιθέσεις, τα όρια και τα αδιέξοδα της προωθούμενης αστικής στρατηγικής οδηγούν στην ωρίμανση μιας ιστορικών διαστάσεων σύγκρουσης ανάμεσα στις τάσεις καπιταλιστικής καθήλωσης στο σημερινό βάρβαρο καπιταλισμό και στις τάσεις και τις δυνατότητες αναχαίτισης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής αυτής της πολιτικής, τις τάσεις και τις δυνατότητες κοινωνικής επανάστασης και κομμουνιστικής απελευθέρωσης».
Μετά την παρουσίαση το λόγο πήραν αγωνιστές από οργανώσεις και ανένταχτοι, παρουσιάζοντας σκέψεις και γνώμες για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...