Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπούλα…την κουκούλα….Πανεπιστημιακοί σε ρόλου καταδότη-κουκουλοφόρου


Με μια ξεδιάντροπη κίνηση η ΚΙΠΑΝ, η κίνηση Πανεπιστημιακών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αφού υπέκλεψε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σε υπεύθυνους συλλόγων και παρατάξεων, που καλούσε σε δράσεις για την αντίσταση κατά του Νόμου 4009.11, (του νόμου που παραδίνει τα πανεπιστήμια στις αγορές), έδωσε αυτό το προϊόν της υποκλοπής στον τύπο. Οι αποδέκτες του έγιναν βορά των διαφόρων αστικών μέσων  και γνωστών δημοσιοκάφρων. Πέρα από την πολιτική και ηθική διάσταση του θέματος, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και γράφει μια από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας των πανεπιστημίων αλλά και του συνδικαλισμού γενικότερα, υπάρχουν και ποινικές διαστάσεις, που θα πρέπει να αναζητηθούν.


Η απάντηση της Συσπείρωσης των πανεπιστημιακών  είναι η ακόλουθη:
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
Αθήνα, 15/2/2012

Με οργή και αγανάκτηση, αλλά χωρίς καμία έκπληξη, λάβαμε τη χθεσινή ανακοίνωση της «ΚΙΠ-αν», η οποία είχε ως ενορχηστρωτή τον κ. Σταυρακάκη στο ρόλο ενός σύγχρονου Μαυρίκη.
Οργή και αγανάκτηση διότι μέσω μιας ανήθικης πρακτικής, η οποία παραβιάζει το απόρρητο της ιδιωτικής επικοινωνίας κι επισύρει και πιθανές ποινικές κυρώσεις, προέβη σε ονομαστική στοχοποίηση συναδέλφων που παλεύουν για ένα Δημόσιο, Δωρεάν, Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων. Οργή και αγανάκτηση διότι ακόμη μια φορά χυδαιολογεί και συκοφαντεί, κάνοντας αναφορά σε «χουντικές πρακτικές» και «φασίζοντα πολιτικό πολιτισμό», σε «αερομεταφερόμενες μονάδες κρούσεις» και πολλά άλλα, επιχειρώντας να απαξιώσει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Οργή και αγανάκτηση διότι ακόμη μια φορά είναι εκκωφαντική η σιωπή της για τις ευθύνες του ΥΠΔΒΜΘ για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια της χώρας, προσπαθώντας να θέσει την πολιτική του ηγεσία στο απυρόβλητο. Οργή και αγανάκτηση διότι αντί ο κ. Σταυρακάκης, ως Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, να προσπαθεί να υλοποιήσει την Απόφαση της 5ηςΔιευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας, στις 23/1/2012, η οποία καλούσε αναβολή των εκλογικών διαδικασιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ, προτίμησε να «καταδίδει» ονομαστικά συναδέλφους του για να γίνει αρεστός στους «προϊσταμένούς» του. Άξιος ο μισθός του!
Δεν προκάλεσε όμως καμία έκπληξη γιατί τα «έργα και οι ημέρες» της φιλοκυβερνητικής «ΚΙΠ-αν» είναι γνωστά τοις πάσι. Μέλη της συγκεκριμένης παράταξης έχουν πολλάκις στηρίξει ανοιχτά το Μνημόνιο και κάθε νεοφιλελεύθερο έκτρωμα που έχει σκαρφιστεί η πολιτική τους οικογένεια (βλ. ΠΑΣΟΚ) λοιδορώντας όσους προσπαθούν να αντισταθούν, έχουν απλώσει επανειλημμένως χείρα βοηθείας στην εξαφανισμένη δημοσκοπικά Υπουργό τους, έχουν ξεπουλήσει τους συναδέλφους που τους εμπιστεύτηκαν κάνοντας απίστευτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προς το ΥΠΔΒΜΘ, κόντρα στις αποφάσεις όχι μόνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων ΔΕΠ αλλά και του 10ου Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ που οι ίδιοι ψήφισαν! Δεν είναι εξάλλου τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξαν για τη νέα αυτή «παροχή υπηρεσιών».
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ:
  • δηλώνει την απερίφραστη στήριξή της σε όλες-ους τις/τους συναδέλφους που δίνουν ένα δημοκρατικό αγώνα, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις, για να μην κατεδαφιστεί πλήρως ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του πανεπιστημίου
  • συμμετέχει ενεργά και στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, εκείνες τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη ματαίωση των εκλογών των Συμβουλίων Διοίκησης, με τελικό στόχο τη μη εφαρμογή του νόμου 4009
  • αγωνίζεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας για να αποτραπεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιβάλουν η Τρόικα και η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση-μαριονέτα του δοτού Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...