Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ


«Θα αγωνιστούμε παληκαρίσια να γκρεμίσουμε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς φραγμούς και όλα τα εμπόδια, που έστησε ο καπιταλισμός και ο φασισμός, για να καταχτήσουμε κι εμείς τα δικαιώματα της ηλικίας μας, και να επιβάλουμε το σεβασμό τους.»

-Από τον δωδεκάλογο της ΕΠΟΝ

Σαν σήμερα, 23 Φλεβάρη του 1943 ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ), με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας και μαζικής οργάνωσης της νέας γενιάς μέσα από τη συνένωση διαφόρων αντιστασιακών και κομμουνιστικών συλλογικοτήτων.
Κατόρθωσε μέσα σε λίγο καιρό να εμπνεύσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες, όλων των ηλικιών, μαθητές, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τι κατάφερε πάνω από όλα η ΕΠΟΝ. Να ενώσει τη νεολαία, να συνδέσει τον αγώνα για παιδεία, για δουλειά, για ψωμί με τον αγώνα ενάντια στους ξένους και ντόπιους εχθρούς, να δώσει προοπτική και όραμα σε μια ολόκληρη γενιά για μια διαφορετική προοπτική και από τον φασισμό και από τη αιματοβαμμένη «ανάπηρη» δημοκρατία των ταγματασφαλιτών και των Άγγλων, Μια προοπτική σοσιαλιστική κομμουνιστική ικανή για τα όνειρα και τη δημιουργικότητα των νέων.
Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το δίδαγμα της ΕΠΟΝ; Σήμερα, σε μια Ελλάδα κατεχόμενη από τράπεζες, βιομήχανους, τοκογλύφους, οίκους αξιολόγησης και κοινοβουλευτικούς δικτάτορες. Σήμερα, σε μια χώρα, που στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία και καθηγητές, ενώ μαθητές λιποθυμούν από την πείνα, που πάνω από τη μισή νεολαία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, που όλο και περισσότεροι παίρνουν το δρόμο της νέας μετανάστευσης. Σήμερα, που κάθε διαμαρτυρία μας τείνει να βγει στην παρανομία, που εισαγγελείς βρίσκονται έξω από την πόρτα των πανεπιστημίων και δολοφόνοι των ΜΑΤ στοχεύουν σε όλους μας.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα η νέα γενιά δεν μπορεί να παρακολουθεί το φόνο της παθητικά. Δεν μπορεί να βλέπει να τις καταστρέφουν το αύριο. Έχει έρθει η ώρα να πάρει πάνω της το καθήκον που τις έλαχε. Να βγει μπροστά, να διεκδικήσει το μέλλον, να γράψει τη δική της ιστορία. Η νεολαία δε θα γίνει το ασπόνδυλο παθητικό σώμα, όπως απεργάζονται οι εκμεταλλευτές μας, αλλά η πολιτική ραχοκοκκαλιά μιας νέας εποποιίας με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας. Η νΚΑ καλεί όλες τις δυνάμεις του αγώνα να συμβάλλουν σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα φέρει νέα γενιά στην πρώτη γραμμή της συνολικής κοινωνικής αναμέτρησης. Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι για την αναγέννηση του κινήματος. Να φτιάξουμε νέες μορφές για να εκφράζονται οι άνεργοι και όλοι οι νέοι. Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η νέα γενιά δεν μπορεί να ζήσει άλλο έτσι. Έχει συμφέρον και ανάγκη να παλέψει για την ανατροπή αλλά και για ένα διαφορετικό κομμουνιστικό μέλλον.

Το γραφείο τύπου της νΚΑ 23/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...