Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα αγώνα της ΕΑΑΚ


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

Όλη την Κυριακή 12/2, οι πλατείες και οι δρόμοι της Ελλάδας εξέπεμπαν σαφές μήνυμα: ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, που βγήκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο, δεν υπακούουν στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική και το κοινωνικό σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Ο ανυποχώρητος λαός της Αθήνας, οι τεράστιες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και η εμφάνιση του λαού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν ξανά τον τόνο. Η ψήφος ήταν ξεκάθαρη : όχι στη δανειακή σύμβαση, όχι στις σφαγές των μισθών, όχι στην ισοπέδωση του μέλλοντος της νεολαίας. Απ'την πλευρά τους η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ λένε ότι και αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας (η δέκατη φορά που σωζόμαστε!). Για ποια σωτηρία μιλάμε όμως τη στιγμή που χιλιάδες άστεγοι πεθαίνουν απ'το κρύο, άλλοι αυτοκτονούν απ'τα χρέη, φοβούνται μην τους κόψουνε το ρεύμα και οι άνεργοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο; Γι' αυτό και τα 199 ΥΠΕΡ δεν έχουν καμία σημασία. Αυτή η πολιτική και οι εκφραστές της έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Αυτό που έχει σημασία να θυμόμαστε είναι η λαοθάλασσα διαδηλωτών, την ημέρα της ψήφισης, η αποφασιστικότητα τους να παραμείνουν στο Σύνταγμα,να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και τα δακρυγόνα του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ακόμη να ξεθυμαίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβερνητική – αστυνομική επίθεση στην τεράστια διαδήλωση στην Αθήνα, η απόφαση να μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος σε απαγορευμένη ζώνη για το κίνημα, δείχνουν το σύγχρονο νόημα των ...δημοκρατικών δικαιωμάτων στην εποχή της τρόικας και της κρίσης του καπιταλισμού. Με άξιο συμπαραστάτη τα αστικά ΜΜΕ που για ώρες μετέδιδαν εικόνες με φλεγόμενα κτήρια, προσπαθώντας να σπείρουν πανικό για «έκτροπα των διαδηλωτών». Ξεχνώντας τις συγκλονιστικές διαδηλώσεις και τις εκατομμύρια ζωές που καταστρέφουν τρόικα-κυβέρνηση-μνημόνια. Πλέον δε μπορεί να πείσει κανένα η προπαγάνδα των τηλεοράσεων γιατί ο λαός έζησε την κρατική καταστολή, κατάλαβε στο δρόμο ότι η χρεοκωπία που του ετοιμάζουν πάει πακέτο με την ισοπέδωση των λαϊκών ελευθεριών.
Σε αυτή τη συγκυρία, εμείς να μην αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Δεν απογοητευόμαστε από την ψήφιση του νόμου αλλά οπλιζόμαστε με αποφασιστικότητα απέναντι στο μαύρο μέτωπο που ορθώνεται μπροστά μας και βάζουμε στόχο την ανατροπή του. Στους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, η νεολαία δεν μπορεί να έχει ρόλο παρατηρητή. Η πολιτική κυβέρνησης-τρόικας στοχεύει σε εμάς, στην επόμενη βάρδια εργαζόμενων για να ανυψώσει τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Φαίνεται αυτό καθαρά από τα μέτρα που παίρνουν για το «νέο λύκειο» της κατάρτισης, απ'το νόμο έκτρωμα για τα Πανεπιστήμια, για το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης που μας θέλει να εργαζόμαστε για 400 ευρώ!
Να οργανώσουμε από σήμερα τους αγώνες μας σε στενή σύνδεση με τους εργαζόμενους! Να δηλώσουμε καθαρά ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους, ότι δεν θα γίνουμε η γενιά της εξαθλίωσης για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Να αγωνιστούμε σήμερα για την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια!
  • Κάτω η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Η γενιά μας δεν θα ζήσει με 400 ευρώ!
  • Να τσακίσουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
  • Να σπάσουμε τις αλυσίδες ΕΕ και ΔΝΤ!
  • Κάτω ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και των ΜΜΕ
…ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 5.00μμ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...