Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Ανακοίνωση Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Συνάδελφοι/σες!
Σήμερα έγινε η αρχή! Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δείχνουν τον δρόμο της νίκης στον αγώνα για τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση στο υπουργείο από εργαζόμενους στην Υγεία που λειώνουν και εξοντώνονται καθημερινά από την εγκληματική υποστελέχωση, το κυκλικό ωράριο, τις βάρδιες, τις απλήρωτες εφημερίες, την παρακράτηση οφειλομένων ρεπό, την περικοπή των τακτικών απολαβών μας, την επιδρομή του ενιαίου φτωχολογίου στους μισθούς μας. Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση από όλους αυτούς τους μαχόμενους υγειονομικούς που θέλουν να ζούνε με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους , που αγωνίζονται να επιβιώσουν παλεύοντας για τα αυτονόητα πλέον, παλεύοντας για την αυτονόητα επιβεβλημένη ένταξή τους στα ΒΑΕ .
Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε μέσα στο υπουργείο δεν πήρε καμία απάντηση για το παραμικρό από την επίσημη πολιτική ηγεσία στα αιτήματα και τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Δεν μας φτάνει σε καμία περίπτωση η θεατρικού/συμβολικού τύπου «αγωνιστική» δράση της ΠΟΕΔΗΝ με τις «τουφεκιές στον αέρα» ως σήμερα, καθώς αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων και στην κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας.
Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων προχωρά στις παρακάτω προτάσεις προς τις Γενικές Συνελεύσεις των νοσοκομείων με σκοπό τον συντονισμό δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα σε πανυγειονομική πανελλαδική κλίμακα.
  • Άμεσα σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία Παρασκευή 3/2 και Δευτέρα 6/2, με παράλληλες δράσεις για κλείσιμο ταμείων είσπραξης των 5ευρω και των απογευματινών ιατρείων.
  • Νέα διαδήλωση στο υπ. Υγείας την Τρίτη 7/2, 11πμ σε συντονισμό με άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων με την κάλυψη Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία.
  • Προκήρυξη επίσχεσης εργασίας διαρκείας (για εφημερίες/δεδουλευμένα) και στάσης εργασίας/απεργίας από την κάθε Συνέλευση νοσοκομείου μέσα στην επόμενη εβδομάδα
  • Διενέργεια άμεσα εκστρατείας ενημέρωσης των υγειονομικών όλου του Λεκανοπεδίου από την Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων για την κλιμάκωση του αγώνα και την νικηφόρα προοπτική του
  • Κάλεσμα για σε όλο το λαό για γενικό ξεσηκωμό απέναντι στο σφαγιασμό της δημόσιας υγείας και γενικά της εξόντωσης των εργαζομένων. Καλούμε τους ασθενείς να μην πληρώνουν ούτε ευρώ και για κανένα λόγο σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία υγείας και όλους τους υγειονομικούς να απειθαρχήσουν σε κάθε εντολή του κράτους και των διοικήσεων για είσπραξη χρηματικών ποσών από τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.

Απαιτούμε:
  • Ανατροπή / απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς - παραγωγικότητα!
  • Καμία περικοπή ωρών - άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων!
  • Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  • Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
  • ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ - ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.  ΟΧΙ στο κλείσιμο - συγχώνευση νοσοκομείων - ΚΥ- πολυϊατρείων!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη!
  • ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
  • Κάτω η μαύρη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, τα μνημόνια και όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι της αντεργατικής επίθεσης ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου

Οι Γενικές Συνελεύσεις και ΔΣ των νοσοκομείων

1.     Γενικό Κρατικό Νικαίας
2.     Ευαγγελισμός
3.     Άγιος Σάββας
4.     Αττικό
5.     Δρομοκαϊτειο
6.     Ερυθρός Σταυρός
7.     Θριάσιο
8.     Α.Συγγρός
9.     7ο ΙΚΑ Ελπίς
καθώς και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία
Δαφνί
Τζάννειο
Αγ. Βαρβάρα
Ιπποκράτειο

1 σχόλιο:

  1. Στην παραπάνω λίστα των συμμετεχόντων στη «Συντονιστική Συνέλευση» υπάρχει μια καραμπινάτη λαθροχειρία. Στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» δεν υπάρχει ούτε απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου, ούτε απόφαση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για συμμετοχή σε τέτοια «συντονιστικά» σχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...