Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΦΥΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί την Τρίτη ½, στις 6:00 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αιγύπτου, κατά του τυραννικού καθεστώτος Μουμπάρακ που με τη στυγνή βία της αστυνομίας, κατεβάζοντας τον στρατό στους δρόμους και ελέγχοντας κάθε μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης επιχειρεί να καταστείλει την Κοινωνική Εξέγερση.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αιγυπτιακό λαό, που  στέκεται ρωμαλέα απέναντι στις κάνες των όπλων, δεν κάμπτεται από τις κατακόμβες των νεκρών και τους χιλιάδες τραυματίες και βασανισμένους αμφισβητώντας ένα αντιδραστικό και διεφθαρμένο καθεστώς, πρότυπο του αραβικού καπιταλισμού και εθνικισμού, στυλοβάτη στην εφαρμογή όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην Μέση Ανατολή και γενικότερα.
Γυρνούμε την πλάτη στο υποκριτικό ενδιαφέρον της Δύσης, που στήριξε για δεκαετίες οικονομικά και πολιτικά το δικτάτορα Μουμπάρακ.
Η Κοινωνική Εξέγερση της Αραβικής νεολαίας και των εργαζόμενων, των φτωχών της πόλης και της υπαίθρου, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας ενώ οι πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης μιας ντόπιας αστικής ελίτ και των ξένων πολυεθνικών, γοργά εξαπλώνεται από την Τυνησία έως την Αίγυπτο, από την Υεμένη έως το Λίβανο.
Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κοινωνικής δυναμικής ότι οι μουσουλμανικές οργανώσεις, που κυοφορούν μια διαφορετική φονταμενταλιστική εκδοχή του καπιταλισμού, αντιμετωπίζουν αμήχανες τις κοινωνικές εξεγέρσεις, σέρνονται από τα γεγονότα και ακολουθούν μια καιροσκοπική πολιτική.
Η Κοινωνική Εξέγερση των λαών της Βόρειας Αφρικής, πρόκριμμα των κοινωνικών σεισμών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης πρέπει να κερδίσει, ξεπερνώντας τις μεθοδεύσεις ενσωμάτωσης των ΗΠΑ-Ε.Ε. και του αστικού κατεστημένου.
Οι λέξεις Εξέγερση, Επανάσταση, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια γίνονται ξανά σύνθημα, αίτημα, πραγματικότητα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...