Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Kατάληψη στο T.E.I. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ….
Το τελευταίο διάστημα το σύνολο της κοινωνίας δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις σε δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μέσα από συλλογικούς αγώνες . Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί, είναι οι συντονισμένες και μαζικές κινητοποιήσεις απέναντι στο σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.
Θύματα αυτής της κατάστασης είναι και οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ μας, οι οποίοι όμως, όπως και άλλα κομμάτια εργαζομένων, έχουν επιλέξει τον δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής. Στη λογική αυτή προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 10 Γενάρη και στη συνέχεια κλιμακώνοντας των αγώνα τους αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του ιδρύματος από την Τρίτη 15/2. Διεκδικούν, πέρα από το αυτονόητο της πληρωμής των δεδουλευμένων τους (6 μήνες απλήρωτοι) -εργασία με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά -ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου.
Οι σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας των εκτάκτων είναι εικόνες από το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέλλον της ανεργίας, της ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης ή και απλήρωτης εργασίας, με παιδεία και υγεία που σκοπός τους θα είναι το κέρδος. Με εργασία χωρίς δικαιώματα και με τους εργαζομένους και τη νεολαία στρατιωτάκια στα σχέδια τους
Το θέμα των απλήρωτων καθηγητών αποτελεί ένα από τα πολλά προβλήματα του ΤΕΙ. Όπως όλοι ξέρουμε το ΤΕΙ στην πραγματικότητα υπολειτουργεί! Η Διοίκηση του ιδρύματος από κοινού με το υπουργείο από τις αρχές του εξαμήνου αποφάσισε μείωση των διδακτικών ωρών σε όλα τα τμήματα, υποβαθμίζοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργώντας τεράστιες λίστες αναμονής. Στην συνεχόμενη υποχρηματοδότηση που δέχεται το ΤΕΙ η απάντηση του υπουργείου ήταν ο δανεισμός και η υποθήκευση του ιδρύματος σε τράπεζα εισάγοντας έτσι ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια άμεσα στη λειτουργία του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η υποβάθμιση και η κατρακύλα συνεχίζεται. Αποκορύφωμα η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ την Δευτέρα 14/2 όπου αποφάσισε την μείωση των μαθημάτων κατά 30% ενώ την προηγούμενη Πέμπτη στη Συνέλευση του ΤΕΙ ο Πρόεδρος διατυμπάνιζε ότι δεν θα δεχτεί καμία μείωση.
Όσο και αν Κυβερνήσεις και Διοικήσεις προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, είναι οι μόνοι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Αυτοί εφάρμοσαν, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε, την πολιτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, της παράδοσης των παροχών σε ιδιώτες μέσα από εργολαβίες(παρότι το κόστος είναι μεγαλύτερο και οι εργασιακές σχέσεις χειρότερες), την σπατάλη και την κακοδιαχείριση καταλύοντας έτσι κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η κατάσταση αυτή έρχεται να οξυνθεί με το νέο Νόμο Πλαίσιο που θέλει να καταθέσει το Υπουργείο (κείμενο διαβούλευσης). Ένας νόμος που θα δημιουργεί ένα ίδρυμα που θα προσφέρει διάσπαρτες γνώσεις στους φοιτητές του, δεν θα του προσφέρει κανένα επαγγελματικό και εργασιακό δικαίωμα, χωρίς καμία παροχή, με δίδακτρα και ηλεκτρονικό σύγγραμμα, με συνεχή εντατικοποίηση των σπουδών και πειθάρχηση των φοιτητών, με απλήρωτους έκτακτους καθηγητές, με ελάχιστους μόνιμους με τεράστιες λίστες αναμονής, άσυλο για τις επιχειρήσεις και όχι για τους κοινωνικούς αγώνες, με προέδρους μάνατζερ και με δημιουργία ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων που στόχο τους θα έχουν το κέρδος!
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε από κοινού με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την κατάσταση. Οι φοιτητές θα πρέπει να συγκρουστούμε με την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΡΑΤΟΣ και τους υποστηρικτές τους μέσα στις σχολές ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που βάζουν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στους καθηγητές που στηρίζουν αυτή την πολιτική. 
ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ- ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·ΜΟΝΙΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΙΚO - ΜΌΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
·ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
·ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
·ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
·ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
·ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
·ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕΠ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2
·ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/2 ΣΤΙΣ 13:30
·ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/2 ΣΤΙΣ 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...