Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Εκκαθάριση" παραπηγμάτων προσφύγων στην παραλία της Πάτρας

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 300 μετανάστες που διαβιούν και εργάζονται επί σειρά ετών στην Ελλάδα βρίσκονται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας, ζητώντας το αυτονόητο νομιμοποίηση και αξιοπρέπεια.
Στην Πάτρα δεν χρειάζεται να μπουν επίσημα σε απεργία πείνας, πεινάνε ήδη, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» από τις τοπικές αρχές.
Οι επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» ξεκίνησαν από την παραλία της Ακτής Δυμαίων. Συνεργεία καθαρισμού κατεδάφισαν τα υποτυπώδη παραπήγματα που υπήρχαν για στοιχειώδη προστασία τους από το κρύο και την υγρασία ενώ παράλληλα με την γνωστή βαρβαρότητα έκαψαν όλα τα υπάρχοντα τους (κουβέρτες, παπλώματα, στρώματα κ.α).
Για ακόμη μια φορά, οι πρόσφυγες πολέμων, ανάμεσά τους και ανήλικοι, εκδιώκονται. Πίσω στη πατρίδα τους ήταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που τους ανάγκασαν να φύγουν με την απειλή των όπλων. Εδώ, στη πόλη μας, είναι οι μπουλντόζες του Δήμου (ή της Περιφέρειας). Και πάλι, οι τοπικές αρχές αρνούνται να σταθούν σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι σε αυτό το θέμα και το μόνο που θέλουν είναι να το βάλουν κάτω από το χαλί, τουλάχιστον μέχρι το καρναβάλι! Ντροπή!
Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί, τόσο από εμάς αλλά και από άλλους φορείς που ασχολούνται με το μεταναστευτικό σε επίπεδο εθνικής πολιτικής αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρήματα μπορούν να βρεθούν για αυτό το σκοπό, άλλωστε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με 14 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2008-2011 . Το ποσό αυτό προορίζεται για την χρηματοδότηση της υποδοχής και την ένταξης αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Υπάρχει η πολιτική βούληση για να αξιοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες; Η μήπως θα συνεχιστεί η στάση του προηγούμενου δημάρχου που πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα;

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...