Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αρνούνται τις συγχωνεύσεις σχολείων οι εκπαιδευτικοί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/2/2011 κοινή σύσκεψη αντιπροσωπειών των Δ.Σ. των Α΄Β΄και Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής,με τη συμμετοχή των αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ. Αφού συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα των καταργήσεων- συγχωνεύσεων σχολείων, συμπτύξεων τμημάτων, το «νέο σχολείο» ,το σχολείο της αγοράς και των χορηγών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουμε ότι:
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων.Τα μέτρα αυτά οδηγούν με γοργά βήματα στο «Καλλικρατικό» σχολείο της αγοράς. Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά στα πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους καταρτίσιμους εργαζόμενους.
Οι αλλαγές που προωθούνται τόσο στο περιεχόμενο σπουδών όσο και στη δομή και λειτουργία του «νέου σχολείου» στοχεύουν στην κατεύθυνση ενός ιδιωτικοποιημένου, πειθαρχημένου και προσαρμοσμένου στα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα σχολείου, που θα παράγει εργατικό δυναμικό με περιορισμένη γενική μόρφωση, εφοδιασμένο με τις χρηστικές δεξιότητες που απαιτούν κατά περίπτωση οι αγορές, εύκολα χειραγωγήσιμο και υποκείμενο στην κάθε είδους εκμετάλλευση.
Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των ρυθμίσεων που προωθεί. Με 30 μαθητές ανά τμήμα ,με υποχρηματοδότηση της παιδείας, με τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και με δραματικό περιορισμό των διορισμών δεν πείθει ούτε και τους πιο καλόπιστους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι για δεύτερη χρονιά 15.000 μαθητές των ΕΠΑΣ φοιτούν χωρίς τα 34 βασικά βιβλία των εδικοτήτων και χωρίς ακόμη να έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Απέναντι στο φθηνό σχολείο του μνημονίου και της αγοράς,υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων ώστε να μπορούν αν ανταποκριθούν στις ανάγκες τους καθώς επίσης ικανούς και επαρκείς διορισμούς εκπαιδευτικών.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίζουμε την διοργάνωση συλλαλητηρίου την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 13.30 στη διασταύρωση Θηβών και Ιεράς οδού. Καλούμε όλους τους φορείς του εκπαιδευτικού, του γονεϊκού κινήματος και των εργαζομένων να ενώσουν τη φωνή τους με σύνθημα : Η δημόσια εκπαίδευση δεν πωλείται, δεν συγχωνεύεται, δεν καταργείται-Ενιαίο δωδεκάχρονο Δημόσιο σχολείο για όλους και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Αιγάλεω 11 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...