Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μήνυση σε κινήσεις πόλης απο την ΤΡΑΜ AE για την άρνηση πληρωμής εισιτηρίων

Είναι παραπάνω απο προφανής η τρομοκράτηση των ... αρμοδίων απο την έκταση που έχει λάβει η διάθεση του κόσμου της εργασίας να αντισταθεί έμπρακτα στο μεταφορικό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση. Ο πανικός τους είναι τέτοιος που όχι μόνο ανάγκασαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των εργολάβων και των κατασκευαστικών, κο Ρέππα να παρέμβει προκλητικά και επιθετικά ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται και να προχωρήσει σε διώξεις,αλλά αναγκάστηκαν ακόμη και οι ίδιοι  οι τσαμπατζήδες εργολάβοι -κατασκευαστές να παρέμβουν προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο στην κυβέρνηση για να σκληρήνει τη  στάση της. 
Το μέτωπο κυβέρνησης και εργολάβων ενάντια στη μαζική άρνηση πληρωμής,ήρθαν πρόθυμα να πλαισιώσουν και οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΜ α.ε.Επενδύοντας στο φόβο και την άγνοια στο πλαίσο της τρομοκράτησης της κοινωνίας  μήνυσαν την  αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης-μια ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ και  τη Συνέλευση στο Λόφο Λαμπράκη.
Η αιτιολόγηση της μήνυσης αποκαλύπτει με τον ποιό καθαρό τρόπο τόσο το φόβο τους για την έκταση που μπορεί να πάρει η κίνηση όσο και για την πρεμούρα τους για τα "τεράστια οικονομικά συμφέροντα" που θίγονται απο τη γενίκευσή της.Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι δέν έχουν κανένα άλλο μέσο απο τη βία για να εμποδίσουν τους εργαζόμενους και τους άνεργους για να αντισταθούν στα μεταφορικά χαράτσια που έχουν επιβάλλει.

Ούτε οι ελεγκτές,ούτε οι (φανερές και κρυφές) κάμερες,ούτε οι (φανερές και μυστικές) αστυνομίες  είναι αποτελεσματικές.Γι'αυτό επιστρατεύουν τους νόμους τους και τα δικαστήριά τους. 
Πάνω απ'όλα όμως αποκαλύπτει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν αντιδρούν συντονισμένα και με κριτήριο τα συμφέροντά τους.

πηγή: antistasigr.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...