Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΕΧΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!

Στην Τσεχία οι κομμουνιστές δέχονται εδώ και χρόνια συντονισμένες επιθέσεις από τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με την απαγόρευση λειτουργίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας ενώ φτάνουν μέχρι την εξέταση της απαγόρευσης λειτουργίας του ίδιου του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας!
Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2008, όταν η Γερουσία, επεξεργάστηκε σχέδιο απαγόρευσης της λειτουργίας του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, το οποίο υπέβαλε μάλιστα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αιτιολογία, To αιτιολογικό σκεπτικό ήταν πως το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, δεν απαρνείται τη βία ως μέσο κατάληψης της εξουσίας, επειδή υιοθετεί το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" του Καρλ Μαρξ!
Σύμφωνα, με πρόσφατο δημοσίευμα, της εφημερίδας Λίντοβε Νόβινι, το εν λόγω σχέδιο δεν είναι σίγουρο πως έχει κοινοποιηθεί στην δεξιά πολυκομματική Κυβέρνηση της χώρας. Παρόλα αυτά, πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γίζι Πόσπισιλ (από το συντηρητικό «Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών»), πιέζουν την Κυβέρνηση να συζητήσει το σχέδιο και νααποφανθεί θετικά επ' αυτού!
Μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτζενμπεργκ (από το νεοφιλελεύθερο κόμμα «ΤΟΠ 09») , δήλωσε πως συζήτησε το θέμα με τον Πρωθυπουργό Πετρ Νέτσας! Παράλληλα, ο εν λόγω Υπουργός, δήλωσε πως θα έβλεπε θετικά την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου ως έχει!
Το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαϊου το των ψήφων,αποσπώντας έτσι 26 από τις 200 έδρες της τσεχικής Βουλής. Αποτελεί, έτσι ένα από τα μαζικότερα και ισχυρότερα κομμουνιστικά κόμματα, της Ευρώπης, για αυτό και άλλωστε ένα από τα πιο επικίνδυνα για τις αστικές τάξεις και τις πολιτικές ελίτ των χωρών της ευρύτερης περιοχής!
Τα παραπάνω, γεγονότα, δυστυχώς, δεν συνιστούν μια μεμονωμένη εκτροπή, (ακόμα και αυτών των αστικοδημοκρατικών θεσμών), που αφορά μόνο την Τσεχία!
Αντιθέτως, ο κρατικός αντικομμουνισμός είναι έκδηλος σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι λαοί των οποίων, ζουν με τον πιο ωμό τρόπο τις συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών της ΕΕ, στο πετσί τους. Στην Ουγγαρία, έχουν απαγορευτεί τα κομμουνιστικά σύμβολα ενώ στην Εσθονία οι ναζί απεικονίζονται ενίοτε από τις επίσημες αρχές, ως απελευθερωτές και οι σοβιετικοί ως δύναμη κατοχής!
Από τη μεριά της, η συχνά λαλίστατη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα (όταν φυσικά πρόκειται για αυταρχικά καθεστώτα που δεν εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντά της), Ευρωπαϊκή Ένωση,φυσικά κάνει ότι «δεν βλέπει»... 


πηγή: www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...