Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ποινικοποίση των αγώνων από την ΤΡΑΜ ΑΕ

Ανακοίνωση της Μιας Πόλης Ανάποδα για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΤΡΑΜ Α.Ε. εναντίον της Μιας Πόλης Ανάποδα και άλλων συλλογικοτήτων 


Αναρτήθηκε στις 9.2.2011, στον κυβερνητικό ιστότοπο «Διαύγεια στο Κράτος» (http://et.diavgeia.gov.gr/f/tramsa/), μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. (που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας /1146/08.02.2011) προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών «κατά ομάδων πολιτών που παροτρύνουν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο»!… Συγκεκριμένα, αναφέρεται η κίνηση μας, η Μια Πόλη Ανάποδα, ο συντονισμός αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝHΣΗ, η Συνέλευση Λόφου Λαμπράκη και η κίνηση Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης!
Χωρίς περιστροφές, θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. σε συλλογικότητες πολιτών συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή πρώτου μεγέθους, μια φρονηματική πολιτική δίωξη, που αποδεικνύει ότι η χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ δεν διστάζει να γυρίσει τον τόπο δεκαετίες πίσω, προκειμένου να υλοποιήσει το Μνημόνιο.
Τα «εγκλήματα» για τα οποία κατηγορούμαστε από την ΤΡΑΜ Α.Ε. είναι: «σχετικές προσκλήσεις και ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου ή με επικόλληση σχετικών εντύπων στις στάσεις των μέσων ή με ανάρτηση «πανώ» διαμαρτυρίας γύρω από τις στάσεις»… Κακόγουστο αστείο ή χουντικής έμπνευσης κείμενο στη δημοτική γλώσσα;
Αυτοί που «αποφασίζουν και διατάσσουν» τους εργαζόμενους και τους ανέργους να πληρώνουν αυτήν την περίοδο πανάκριβο εισιτήριο, ισχυρίζονται ότι εκτελούν «κοινωφελές συγκοινωνιακό έργο» και διασφαλίζουν «την ελεύθερη και αβίαστη πρόσβαση του επιβατικού κοινού στο μέσο τραμ»! Αντί να παραιτηθούν από τις θέσεις τους αρνούμενοι να συνεργήσουν στην αντικοινωνική αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ποινικοποιούν το φρόνημα και την πολιτική δράση των εργαζομένων και των νέων. Αντί να παραιτηθούν από τους παχυλούς μισθούς τους, μιλάνε για «κύρος, φήμη, αξιοπιστία» της ΤΡΑΜ Α.Ε. Τι να περιμένει, όμως, κανείς από εκτελεστικά όργανα της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης;
Η Μια Πόλη Ανάποδα δεν είναι «αυτοεπικαλούμενη (sic) ομάδα πολιτών». Είναι η –εδώ και 12 χρόνια– συγκροτημένη κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη Νέα Σμύρνη, γνωστή για τους αγώνες της στο λαό της πόλης μας, ο οποίος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές την εξέλεξε στο δημοτικό συμβούλιο. Η Μια Πόλη Ανάποδα είναι κομμάτι της «όλο και διογκούμενης κίνησης» (κατά δήλωση της ΤΡΑΜ Α.Ε.) ανυπακοής στη ληστρική πολιτική της κυβέρνησης. Είναι κομμάτι του φόβου τους, δεν φοβάται αυτούς που σπέρνουν τη φτώχεια και την καταστολή!
Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Μια Πόλη Ανάποδα θα ενημερώσει με κάθε τρόπο τον λαό της Νέας Σμύρνης για την μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε., θα ζητήσει από τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τα κόμματα, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης μας να πάρουν θέση. Θα ενημερώσει τα κινήματα των πολιτών, τα εργατικά σωματεία –ιδιαίτερα αυτά των μαζικών συγκοινωνιών–, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους διανοούμενους, τους αγωνιζόμενους και δημοκρατικούς πολίτες πανελλαδικά, θα τους ζητήσει να καταδικάσουν την επαίσχυντη φρονηματική δίωξη. Θα συμβάλει στην κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των ΜΜΜ, για δημόσιες/ποιοτικές/δωρεάν μετακινήσεις. Γιατί η μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!
Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να ποινικοποιήσει τους αγώνες ενάντια στο Μνημόνιο και τη φτώχεια (βλ. και τις πρόσφατες διώξεις σε μέλη των Επιτροπών Διόδια Στοπ), είναι διότι πλέον δεν έχει κανένα κοινωνικό στήριγμα, πλην των διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων και των μεγαλοδημοσιογράφων. Ας φροντίσουμε να την ανατρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...