Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία 23 Φεβρουαρίου: Παλλαϊκός Ξεσηκωμός

Για να ανατραπεί το Μνημόνιο και το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
Για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα που τη στηρίζει
Για να ανοίξουν δρόμοι αντικαπιταλιστικής ανατροπής!
Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βλέπουμε τους μισθούς μας να συρρικνώνονται δραματικά, οι απεργοί των συγκοινωνιών που βλέπουμε να καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις και να ξεπουλιούνται οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι γιατροί του κατηλειμμένου Υπουργείου Υγείας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι που τους βάζουν να πληρώσουν φάρμακα και εξετάσεις, οι γονείς που χυδαία τους λένε ότι θα κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συντρίβονται από την «απελευθερωμένη» επέλαση των πολυεθνικών, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που καταστρέφονται από τα καρτέλ των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής «δεν πληρώνω» και αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους ξένους εργάτες, όλες και όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή και το μέλλον μας να καταρρέει ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!
Να πάρουμε το μήνυμα της ελπίδας που έστειλαν η εξεγερμένη Τυνησία και η Αίγυπτος όπου οι διαδηλώσεις και οι απεργίες αψήφησαν την καταστολή και κατάφεραν να ανατρέψουν τους δικτάτορες. Μπορούμε και εδώ να δούμε να φεύγουν με ελικόπτερο οι εκφραστές της βάρβαρης αυτής πολιτικής.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ!
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε στο 14% (1 εκατομμύριο άνεργοι, 2 εκατομμύρια φτωχοί). Ο πληθωρισμός καλπάζει με 5,2%, τα δημόσια αγαθά –παιδεία, υγεία, συγκοινωνία, περιβάλλον- διαλύονται και ξεπουλιούνται. 400.000 άνθρωποι ζουν από την πρόνοια μόνο στην Αττική, ενώ το 30% δεν μπορεί πια να πληρώσει τους λογαριασμούς του.
Στην Ελλάδα του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις «άνω των τριών» (όπως στις Σέρρες), μπορεί να καταλήξεις φυλακή επειδή δεν ακύρωσες το εισιτήριό σου, θα διορίζονται και πάλι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων από τους «συνταγματάρχες της αγοράς», και η λέξη «νόμιμη απεργία» κοντεύει να γίνει ανέκδοτο!!Η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ στο 160% του ΑΕΠ, ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ στα έσοδα των ταμείων, και σε μια κοινωνία ΠΟΥ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ «ΠΑΝΤΑ» 
Μπροστά στην πλήρη χρεοκοπία του Μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη εργοδοσία και η τρόικα απαντάνε με ένα ΝΕΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που θέλουν να υπογράψουν τον Μάρτη, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΑΛΛΑ 18 δις €, όχι πια από τις τσέπες, αλλά από το αίμα και τις σάρκες του λαού και άλλα 50 δις € ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!. Οι τραμπούκοι της τρόικας και της κυβέρνησης ετοιμάζουν:
- Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό –ακόμα και με νόμο– και τον δημόσιο τομέα μέσα από το «ενιαίο φτωχολόγιο» της κυβέρνησης.
- Ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο της ενέργειας, του νερού, του ορυκτού πλούτου, των συγκοινωνιών, των δασών, της παραλίας, των πάντων. Κλείσιμο σχολειών, πανεπιστήμιων και νοσοκομείων, δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις στο δημόσιο.
- Αύξηση της ανεργίας, γενίκευση της μαύρης χωρίς δικαιώματα εργασίας.
- Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, των επικουρικών συντάξεων, νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67.
- Δυνάμωμα του αυταρχισμού, της καταστολής, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Με τα τελευταία 30 δις € εγγυήσεις που έδωσαν στους τραπεζίτες, τα ποσά που έχουν πάρει οι τράπεζες από το κράτος είναι 110 δις. Όσο το περιβόητο «δάνειο» από την τρόικα. Ο ελληνικός λαός καλείται να ματώσει για να σωθούν οι τραπεζίτες, για να πληρωθούν τα «δάνεια» των συμβάσεων της SIEMENS, των υποβρυχίων και των άλλων σκανδάλων, αυτά που κάνουν τα χρηματοκιβώτια της Ελβετίας να έχουν «σκάσει» από τα 600 δις € των Ελλήνων καπιταλιστών!!
Η ΕΕ, η ΜΕΡΚΕΛ και ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.Τα μέτρα «διαχείρισης του χρέους» που ετοιμάζουν να ανακοινώσουν στις 25 Μάρτη σαν «επιτυχία», (επιμήκυνση της πληρωμής των 110 δις, ευρωομόλογα κ.λπ.) θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των τραπεζιτών, θα φέρουν-στην καλύτερη περίπτωση το χρέος εκεί που ήταν όταν επιβλήθηκε το «Μνημόνιο» και θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», μια συνταγματική «χούντα» των τραπεζών, των πολυεθνικών και της ΕΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!!
Για να σταματήσει η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των εργαζόμενων και της κοινωνίας πρέπει να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝΓια να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, για να έχουμε αξιοπρεπή ασφάλιση, παιδεία, υγεία, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που μας αξίζει πρέπει να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών. Οι μαζικοί και νικηφόροι αγώνες μπορούν και να αποκρούσουν την επίθεση των κυρίαρχων τάξεων. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να γυρίσουμε την πλάτη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που διασπούν και υπονομεύουν, κάνουν «διάλογο» με την κυβέρνηση και κλείνουν τις απεργίες.Για να απαντήσουμε στην κρίση χρειαζόμαστε μια άλλη αριστερά, που θα αμφισβητεί ριζικά τον καπιταλισμό και την ΕΕ, θα ενώνει τους εργαζόμενους σε ταξικό αγώνα ανατροπής. Μια τέτοια αριστερά αγωνίζεται να δημιουργηθεί και να δυναμώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής μπορεί να δώσει διέξοδο απέναντι στη βαρβαρότητα ενός καπιταλισμού σε κρίση, να ανοίξει το δρόμο για την εξουσία των εργαζόμενων, για μια κοινωνία που ο πλούτος θα αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Όσο και εάν μιλούν για μονόδρομους εμείς λέμε ότι υπάρχει λύση
- Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
- Άμεση έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, αντικαπιταλιστική ρήξη κι αποδέσμευση από την ΕΕ.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που κλείνουν με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς. Απαγόρευση των απολύσεων. Μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Διαγραφή των χρεών των άνεργων και των φτωχών από τις τράπεζες.
- Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και μείωση της λαϊκής φορολογίας, ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
- Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες. Κάτω η Κοινή Αγροτική Πολιτική, όχι στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, όχι στους μεσάζοντες και τους κερδοσκόπους των τροφίμων.
- Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...