Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΒΗΧΟ

Όλοι στο Β' Τριμελές Εφετείο την Τετάρτη 16/2 στη Λουκάρεως, 4ο Όροφος 
Η δικαστική σκευωρία εναντίον του αγωνιστή της Αριστεράς Παναγιώτη Βήχου συνεχίζεται. Καινούργια δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για «την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων»!!! Η νέα δίκη θα ξεκινήσει στις 16/2 στο Κακουργειοδικείο, στη Λουκάρεως. Και αυτό παρόλο που ο Π. Βήχος είχε περάσει από δίκη με τις ίδιες κατηγορίες το 2008, όπου και αθωώθηκε πανηγυρικά, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών δεν υπήρχε «ούτε ένδειξη ενοχή». Μάλιστα προ δύο μηνών σε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών υπ.αρ. 2235/2010 τονίζεται ότι «για την αποφυγή άσκοπών επαναλήψεων πρέπει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κατηγορούμενου Π. Βήχου». Να θυμίσουμε ότι οι διώξεις εναντίον του Π. Βήχου ξεκίνησαν το 1998 μετά την καταγγελία του ιδίου και της Αθηνάς Βήχου για κυκλώματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής πορνείας στη Σαντορίνη, ενώ μεταξύ των καταγγελθέντων βρισκόταν αξιωματικός της αστυνομίας. Από τότε έχει ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος από τον οποίο ο αστυνομικός …έχει βγει λάδι, ενώ ο Π. Βήχος διώκεται ακόμα, 12 χρόνια μετά.
Ο παραλογισμός της εκ νέου παραπομπής του στη δικαιοσύνη γίνεται εμφανής και από το εξής: Το αναγνωστέο έγγραφο της νέας δίκης («Η από 21-12-2006 έκθεση εργαστηριακής εξέτασης») δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είχε συμπεριληφθεί στη δίκη του 2008, στην οποία είχε κριθεί απολύτως αθώος. Επιπλέον η εργαστηριακή εξέταση αφορά το σκληρό δίσκο, που κατασχέθηκε το 2003, μετά από έφοδο της αστυνομίας στην οικία του Π. Βήχου. Όμως όπως καταγγέλλει με επιστολή του στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, ο συμπαραστάτης του γνώστης των Η/Υ, Δημήτρης Πατέλης, καθηγητής του ΕΜΠ, είναι δεδομένη η «τεχνική ευκολία αμέσου ή εξ αποστάσεως παρεισφρήσεως και κατασκευής ποικιλόμορφων στοιχείων» σε υπολογιστές.
Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή συμπαράστασης, έχουν συγκεντρωθεί 250 υπογραφές σε κείμενο αλληλεγγύης, ενώ 24 μάρτυρες υπεράσπισης θα καταθέσουν στο δικαστήριο μεταξύ των οποίων το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνα, ο Δ. Δεσύλας, ο Γ. Μπανιάς, ο Δ. Πατέλης, ο Σ. Μαρκέτος, ο Γ. Ρούσης κ.ά. Σε δήλωση του στο Πριν ο Π. Βήχος αναφέρει: «Μόνο οργή μου προκαλεί η νέα δίωξη που έχει ως αποτέλεσμα τη σπίλωση της προσωπικότητας μου και της πολιτικής μου ένταξης στην Αριστερά και όλων όσων καταγγέλλουν τα κυκλώματα τράφικινγκ. Η δίωξη μου είναι καθαρά πολιτική».

πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...