Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ “ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ” ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

 Τρίτη 28/9 στο Θεωρείο Café, Κονδύλη 3, Μαρούσι και ώρα 19.30 μ.μ.

Φίλοι και φίλες,
Η εποχή του Μνημονίου, της τρόϊκας «κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ» δείχνει εδώ και καιρό τα αποτελέσματά της: τεράστια εκτίναξη της ανεργίας, εξανέμιση του εργατικού εισοδήματος, κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) και δικαιωμάτων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών, σύμφωνο πρώτης απασχόλησης για τους νέους), εξάπλωση της φτώχειας σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Την ίδια στιγμή οι παροχές στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες συνεχίζονται ακάθεκτα με τελευταίο παράδειγμα τα 25 δισ. στις τράπεζες και το κεφάλαιο.Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της έχουν από καιρό επιλέξει την πιο βίαιη επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία και στήνουν ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό «κοινωνικής και οικονομικής χούντας» με πρωταγωνιστές κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Με «όχημα» το Μνημόνιο προωθούνται μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές τομές.Μεθοδεύουν το ξεπούλημα του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όλης της δημόσιας περιουσίας για να αυξήσουν τα κέρδη των εγχώριων και διεθνών κερδοσκόπων ή «δανειστών». Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων θα βρεθούν χωρίς δουλειά.
Ο Καλλικράτης δεν είναι απλά η συνένωση δήμων-περιφερειών. Αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση νέων τομών υπέρ του κεφαλαίου. Καλλικράτης σημαίνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση υπηρεσιών, πάγωμα υποδομών, ανταποδοτικότητα. Σημαίνει ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα λειτουργούν με περαιτέρω επιχειρηματικά κριτήρια. Δυναμώνει τον ρόλο του «τοπικού κράτους». Καθιερώνει θεσμικά την είσοδο των επιχειρηματικών  συμφερόντων στην Τ. Αυτοδιοίκηση (ΣΔΙΤ) και θα οδηγήσει στο ξεπούλημα του συνόλου της δημόσιας περιουσίας Δήμων και Κοινοτήτων.
Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την υπογραφή της τριετούς διάρκειας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) συντάχθηκε με τις επιλογές κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ και αποδέχθηκε τις επιταγές του μνημονίου αναιρώντας στην πράξη ακόμα κι αυτές τις δικές της «διακηρύξεις». Η ΑΔΕΔΥ, στην ίδια κατεύθυνση, ενώ οι εργαζόμενοι στον δημόσιο υφίστανται τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων τριάντα χρόνων στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους κεκτημένα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου Α.Ε. έχει φορτώσει τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες με δάνεια περισσότερα από 50.000.000 εκατομμύρια ευρώ που θα κληθούμε όλοι  από τη νέα διοίκηση μετά τις 7 του Νοέμβρη να τα ξεπληρώσουμε…  Ποιοί τους εξουσιοδότησαν να δανείζονται στις πλάτες μας; Που πήγαν τα λεφτά;
Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο σπέρνουν τον φόβο σε εργαζόμενους και νεολαία. Για μας είναι μονόδρομος μια αριστερή, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική απάντηση! Καλούμε για μέτωπο αγωνιστικής απάντησης και συσπείρωσης τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία:
• Για να ξεδιπλωθούν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες
• Για την ανατροπή της επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
• Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες και όχι οι εργαζόμενοι.
• Για να ανατραπούν τα μέτρα του Καλλικράτη στην πράξη
• Για να καταδικάσουμε το δήμο – επιχείρηση, τον δήμο τοπικό κράτος τις πολιτικές που μετατρέπουν την πόλη σε εμπόρευμα, τους υποψήφιους δημάρχους – μάνατζερ
• Για να προωθήσουμε την οικοδόμηση αμεσοδημοκρατικών, συνελευσιακών δομών αυτοοργάνωσης ανταγωνιστικών στους δήμους και το κράτος.
• Για να πληρώσουν πολιτικά και ηθικά οι δημοτικές αρχές και οι συνοδοιπόροι τους που στήριξαν αυτές τις πολιτικές.
• Για να σταματήσουν οι εργολάβοι,  τα τοπικά συμφέροντα και οι εταιρείες να ιδιοποιούνται κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε αν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου, της επέλασης στα δικαιώματά μας ή αν θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους!
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να καταδικαστεί η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Στις 7 του Νοέμβρη μπορούμε να πάρουμε τη πόλη στα χέρια μας. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να εκφραστεί η οργή που νιώθουμε όλοι μας σε αριστερή ανατρεπτική κατεύθυνση. Οι συλλογικοί αγώνες θα δώσουν την απάντησή τους. Απέναντι σε κάθε μορφή διαχείρισης προτάσσουμε τους αγώνες μας από τα κάτω, μαχητικά και ανατρεπτικά!
Σ’ αυτή τη προσπάθεια καλούμε τους εργαζόμενους/ες και τους νέους/ες στην ανοιχτή σύσκεψη της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» για να συζητήσουμε την στάση μας στις εκλογές του Νοεμβρίου και πολύ περισσότερο για μετά από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...