Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα (20.9.10)


 ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣΣε ομαδική απόλυση 100 εργαζομένων προχωράει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», ανακοινώνοντας αιφνιδιαστικά στις 2 Σεπτέμβρη το κλείσιμο ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας. Με το λουκέτο αυτό ακυρώνεται μια ιστορία 53 χρόνων στον εκδοτικό χώρο που πρόσφερε στον πολιτισμό φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με πολύ σημαντικούς συγγραφείς και ιδέες, και πετιούνται στο δρόμο 100 περίπου εργαζόμενοι δημιουργώντας παράλληλα τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, τυπογράφους κ.λπ.
Με μια κυνική ανακοίνωση ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που πάντα έχει ως προτεραιότητα τον…πολιτισμό και την…καλλιέργεια, ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως σε 10 μέρες (!) χάνουν τη δουλειά τους, εναρμονιζόμενος πλήρως με το πνεύμα του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής. Στην ανακοίνωση αυτή αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Στο διάστημα αυτό οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» μέσα από μαζικές διαδικασίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις αντιστεκόμαστε στην προοπτική της ανεργίας που μας επιφυλάσσουν ο ΔΟΛ και η κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να κωφεύει στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, δεκάδων φορέων και πνευματικών ανθρώπων. Προσφέρει έτσι την κάλυψη στον μεγαλομέτοχο του ΔΟΛ κ. ΨΥΧΑΡΗ να προαναγγέλλει 182 νέες απολύσεις (!) διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού, την ίδια στιγμή που ανακοινώνει την αγορά ποσοστού των μετοχών της τράπεζας FMPG.
Η κυβέρνηση και η εργοδοσία ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Έχουν σχέδιο και στόχο να μην αφήσουν όρθιο κανένα εργατικό δικαίωμα, να «τελειώνουν» τώρα, μέσα στη δίνη της κρίσης με ό,τι τους ήταν εμπόδιο. Απολύουν, κλείνουν επιχειρήσεις, καταργούν τις συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς.
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
• ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12.30 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΣΟΛΩΝΟΣ & ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ)
• ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...