Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή γαλλοϊσπανική διαδήλωση

Η 29η Σεπτεμβρίου στη Γαλλία για τα γαλλικά συνδικάτα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο συντονισμό των πανευρωπαϊκών αγώνων. Έτσι, η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί σε μια κοινή γαλλοϊσπανική διαδήλωση στην πόλη Περτούς, στα σύνορα Γαλλίας και Ισπανίας. Εκεί, η πορεία των Γάλλων εργαζομένων θα συναντηθεί με αντίστοιχη πορεία από την πλευρά της Ισπανίας, οι εργαζόμενοι της οποίας σήμερα έχουν 24ωρη γενική απεργία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου (CGT), η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση δεν είναι των εργαζομένων, αλλά του συστήματος. Όμως, μετά τις περσινές χαριστικές ρυθμίσεις για τα πιστωτικά ιδρύματα, οι εργαζόμενοι καλούνται να την πληρώσουν για δεύτερη φορά, μέσα από τις πολιτικές λιτότητας και την κατάργηση εργασιακών δικαιώματων.
Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει, αναρωτιόμαστε για ποιον έγινε αυτή η Ευρώπη. Πάντως όχι για εμάς, καταλήγει.
Μετά τη σημερινή κοινή δράση με τα συνδικάτα της Ισπανίας, και ιδιαίτερα της Καταλωνίας, τα γαλλικά συνδικάτα ελπίζουν σε μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον.
Τα γαλλικά συνδικάτα οργανώνουν επίσης μαζικές αποστολές για τη μεγάλη σημερινή ευρω-διαδήλωση των Βρυξελλών. Έτσι, στο εσωτερικό της Γαλλίας πορείες θα γίνουν μόνο στην Τουλούζη και στη Λυόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...