Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στημένη-ερώτηση από εφημερίδα-φάντασμα


Ενάρξεις συνεντεύξεων τύπου με τους δημοσιογράφους των αγαπημένων εφημερίδων. Ερωτήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των ερωτώμενων, κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκπρόσωπο τύπου. Ερωτήσεις-χάδι. Ερωτήσεις-αβάντα... Όλα τα είχαμε δει στις συνεντεύξεις τύπου των αρχηγών των κομμάτων στη ΔΕΘ. Αλλά η ερώτηση από την παντελώς άγνωστη εφημερίδα «Λαγκαδάς», στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει προηγούμενο. Αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Ρηγίλλης,ενώ αποκαλύπτεται ότι η δημοσιογράφος που υπέβαλλε την ερώτηση είναι.. κατα σύμπτωση υποψήφια με τον Ψωμιάδη.
Η εφημερίδα από τον Λαγκαδά που ήταν…1ο φύλλο τελικά!
Το…Μπεν Χουρ της συνέντευξης τύπου του Σαμαρά, βρισκόταν στο 180ο λεπτό. Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που παραδοσιακά έχουν ερώτηση στις συνεντεύξεις τύπου πρωθυπουργών και αρχηγών αξιωματικής αντιπολίτευσης, περίμεναν υπομονετικά να τους δώσει το λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δημοσιογράφος, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Καμία ερώτηση δεν είχε δοθεί μέχρι εκείνη της στιγμή σε κάποια από τις μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες της πόλης, τη Μακεδονία και τον Αγγελιοφόρο, ούτε στην ΕΡΤ3.
Η ιστορία είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον λόγω του περασμένου της ώρας, αλλά ξανάρχισε να αποκτά νόημα όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε να υποβάλει την πρώτη ερώτηση εκτός Αθηνών, η εφημερίδα «Λαγκαδάς», η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστη σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και την ΕΣΗΕΜ-Θ.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι από εκείνες που σίγουρα θα βαφτούν μπλε. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διώκεται για το θέμα των αναθέσεων των μετακινήσεων των μαθητών, ενώ έχει απαλλαγεί με βούλευμα», ήταν σε γενικές γραμμές η ερώτηση της εφημερίδας «Λαγκαδάς», δια της δημοσιογράφου, Άντζελας Πεϊτση. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε περί επιλεκτικής εφαρμογής της αυστηρότητας του νόμου στην περίπτωση Ψωμιάδη, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις νομαρχών, όπως για παράδειγμα της Μαγνησίας.
Μάλιστα η κάμερα που κάλυπτε τη συνέντευξη τύπου έμοιαζε έτοιμη από καιρό να δείξει το καλό πλάνο, αφού έπιασε αμέσως τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να κουνάει το κεφάλι του με νόημα. Η συνέντευξη τύπου, έκλεισε στα 190 λεπτά, με την ερώτηση της Μακεδονίας και του Αγγελιοφόρου να έχουν ακολουθήσει εκείνη του «Λαγκαδά», και της ΕΡΤ3 και του ΑΠΕ να έχουν κοπεί από τον Πάνο Παναγιωτόπουλου, λόγω έλλειψης χρόνου!
Η ερωτώσα δημοσιογράφος, υποψήφια με Ψωμιάδη!
Η διοίκηση της ΕΡΤ-3 είναι εκείνη που είχε διοριστεί επί ΝΔ και υπουργίας Ρουσόπουλου- μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση σε σχέση με το ότι για πρώτη φορά δεν δόθηκε ερώτηση στο Τρίτο Κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης. Μάλιστα, η ΕΡΤ-3 είναι και η τηλεοπτική οικοδέσποινα της ΔΕΘ.
Το θέμα όμως προκάλεσε ένταση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς είχαν φτάσει οι καταγγελίες ότι δεν δόθηκαν ερωτήσεις σε παραδοσιακά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και ότι δόθηκε ερώτηση- και μάλιστα στημένη- σε κάποια εφημερίδα «Λαγκαδάς». Η συζήτηση έγινε ακόμη πιο έντονη, όταν έφτασε η πληροφορία ότι η εφημερίδα «Λαγκαδάς» τη στιγμή της συνέντευξης τύπου αριθμούσε το 1ο φύλλο της! Άγνωστο παραμένει αν έκτοτε έχουν εκδοθεί άλλα φύλλα, όπως και η περιοδικότητα έκδοσης της εφημερίδας. Για όλα αυτά κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Ρηγίλλη, η δημοσιογράφος Άντζελα Πεϊτση, όπως και για το αν έχει πραγματική επαγγελματική σχέση με το έντυπο. Μέσα σε όλα αυτά που πρέπει να εξηγήσει η κ. Πεϊτση είναι επίσης και το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι θα είναι υποψήφια σύμβουλός με τον συνδυασμό του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...