Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Μαλλιάδες, οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομμουνιστές»

του Παντελή Προμπονά 

Συνέχεια στο χορό δηλώσεων του μαύρου πολιτικού συνασπισμού δόθηκε την περασμένη βδομάδα με ανεκδιήγητες επιθέσεις από γνωστά κέντρα εναντίον της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνισε πως τα μέλη της ΕΑΑΚ είναι «κάτι μαλλιάδες άπλυτοι, με κάτι τούφες, κάτι τατουάζ που αν τους ρίξεις νερό θα πάθουνε δηλητηρίαση»! Σκυτάλη πήρε η πένα του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μέσα από τη στήλη του στα Νέα υπενθύμισε στην κοινωνία το σκοπό του πανεπιστημίου: «Πως οφείλουν να παράγουν επιστήμονες και όχι οπαδούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»!
Κερασάκι στην τούρτα η ανατριχιαστική δήλωση του Κ. Αϊβαλιώτη, εκπροσώπου του ΛΑΟΣ ύστερα από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης: «Οι κομμουνιστές παίζουν με τη φωτιά. Οσάκις το αποτόλμησαν στο παρελθόν, η ιστορία τιμώρησε τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές τους».

Θα τιμωρηθούν
Είναι σαφές πως οι μόνοι υποστηρικτές της κυβέρνησης σήμερα βρίσκονται είτε εντός του κοινοβουλίου, είτε βολεμένοι σε κάποια παράθυρα των ΜΜΕ. Όσο κι αν θέλει το ΛΑΟΣ να δείξει πως η υπερψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ συνιστά ιδεολογική του νίκη, νοιώθει την καυτή ανάσα του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος, αντιλαμβάνεται πως η νομιμοποίηση των ιδεών του αποτελεί μια συστημική επιλογή και δεν εκφράζει επ’ ουδενί την κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό και τους ευχαρίστησε ειδικά η Άννα Διαμαντοπούλου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η ιδεολογική τρομοκρατία όμως δεν μπορεί παρά να έχει ένα όριο. Όσο αντικομμουνιστής και αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να παραγράφει την ιστορία, δεν μπορεί να νοσταλγεί τις «τιμωρίες» των κομμουνιστικών ιδεών, δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει τα συλλογικά όργανα εργαζομένων και φοιτητών. Οφείλει τουλάχιστον να αντιπαρατίθεται με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς καφενείου. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πως η ιστορία όντως έχει τιμωρήσει τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές όσων προσπάθησαν στο παρελθόν να χαρίσουν τον πλούτο και τους κόπους του ελληνικού λαού στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα το ξανακάνει με μεγάλη ευχαρίστηση. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά ήδη βρίσκεται στις πρώτες γραμμές των κινητοποιήσεων και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τη νίκη, μαζί με χιλιάδες νεολαίους, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, ανέργους, με όσους δίνουν την πραγματική μάχη της γενιάς τους!

πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...