Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση νΚΑ για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες φοιτητών και σπουδαστών που έδωσαν το πρώτο ηχηρό μήνυμα ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι χθεσινές κινητοποιήσεις αποτελούν μόνο την αρχή μιας μεγάλης μάχης που βρίσκει όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης απέναντι στα σχέδια του μαύρου κοινοβουλευτικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Δεκάδες σύλλογοι συνέρχονται, δεκάδες σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την κρισιμότητα του αγώνα. Ο αγώνας βρίσκεται στα χέρια χιλιάδων νέων, φοιτητών, στα χέρια των Συντονιστικών Επιτροπών και των Φοιτητικών Συλλόγων, στα χέρια του Συντονιστικού τους. Και εκεί θα παραμείνει και δεν μπορεί να δυσφημιστεί, γιατί είναι αγώνας δίκαιος, κομμάτι των ευρύτερων κινητοποιήσεων για την Ανατροπή της κυβερνητικής μειοψηφίας, της χούντας Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!  
Οφείλουμε όμως να καταδικάσουμε απερίφραστα μια από τις πιο χυδαίες δηλώσεις από την μεταπολίτευση που εκδόθηκε από τον υπεύθυνο τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη. Οι δηλώσεις του ΛΑΟΣ, όπως και άλλες τοποθετήσεις στελεχών του τις τελευταίες ημέρες που εκφράζουν το σύνολο του αστικού συνασπισμού εξουσίας και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αυτολεξεί αναφέρει:  «Οι κομμουνιστές παίζουν με τη φωτιά. Οσάκις το αποτόλμησαν στο παρελθόν, η ιστορία τιμώρησε τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές τους».
Μετά τις γνωστές περιπέτειες με τη θητεία του ο κατά τα άλλα «πατριώτης» βουλευτής της ακροδεξιάς ξαναχτυπά ανακαλύπτοντας και πάλι τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» παραδίδοντας δε και μαθήματα ιστορικής μνήμης για το τι μπορεί να περιμένει, όποιον παίζει με τη φωτιά. Αλλά επειδή η ιστορία δεν μπορεί να παραγράφεται στα χέρια των αισχρών τιμητών της οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ήταν οι Κομμουνιστές που έπαιξαν με τη φωτιά της Απελευθέρωσης και της Αντίστασης, όταν ομοϊδεάτες του κ. Αϊβαλιώτη έπαιζαν καλά το ρόλο του γερμανοτσολιά. Ήταν οι Κομμουνιστές που έπαιξαν με τη φωτιά της ελευθερίας όταν ομοϊδεάτες του κ. Αϊβαλιώτη γέμιζαν τα ξερονήσια και τις φυλακές. Ήταν οι Κομμουνιστές που έπαιξαν με τη φωτιά της ανατροπής της Χούντας όταν ομοϊδεάτες του κ. Αϊβαλιώτη βασάνισαν αγωνιστές της δημοκρατίας στα κολαστήρια της ΕΣΑ. Ήταν οι Κομμουνιστές που παίζουν με τη φωτιά της διασφάλισης της ζωής της γενιάς μας και αυτών που ακολουθούν όταν ο κ. Αϊβαλιώτης «εκτελούσε» το πατριωτικό του καθήκον υπερψηφίζοντας το μνημόνιο.
Η ιστορία όντως έχει τιμωρήσει τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές όσων προσπάθησαν στο παρελθόν να χαρίσουν τον πλούτο και τους κόπους του λαού στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, και θα το ξανακάνει με μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί την ιστορία τη γράφουν οι αγώνες!
Θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...