Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

NAP: Όλοι στους δρόμους. Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

syntagma1.gifΗ συγκλονιστική κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε μια νέα επιδρομή σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε με το όνομα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ένα Μνημόνιο 2 . Συνολικά, σε όλη την Ευρώπη, κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, Ε.Ε. και όλες οι δυνάμεις του κεφαλαίου, δημιουργούν ένα νέο «οικονομικό σύνταγμα» τρομοκρατίας των δεικτών, του κέρδους και της αγοράς με το όνομα «Σύμφωνο για το ευρώ». Δημιουργούν την στρατηγική και τους όρους με ορίζοντα 20ετιας για την νέα εφ΄ όλης της ύλης επίθεσή τους ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Επιχειρούν τέτοιας έκτασης και βάθους αναδιαρθρώσεις στο σύστημα που όμοια της δεν έχει υπάρξει τις τελευταίες δεκαετίες. Σκοπός τους  είναι  η έσχατη συμπίεση της αξίας της εργατικής δύναμης και των λαϊκών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η διάσπαση στον μέγιστο  βαθμό των εργαζομένων  και η αποκρουστική θωράκιση της κοινοβουλευτικής τους ολιγαρχίας και του απολυταρχικού κράτους τους.
Τα εγχώρια μέτρα είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής και προπαγάνδας. Οι «θυσίες» που μας επέβαλαν, άνοιξαν την όρεξη στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία. Είναι μια συνταγή που τινάζει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στα ύψη, κατεδαφίζει την Παιδεία και την Υγεία.
Η τρόικα και η κυβέρνηση επιδιώκουν να καθυποτάξουν τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία στο «στρατόπεδο του Μνημονίου». Μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν το κτύπημα του κινήματος με όλα τα μέσα, ιδεολογικά-πολιτικά-κατασταλτικά, καθώς και την ισοπέδωση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κάτω από τις ερπύστριες της «χούντας» κυβέρνησης και τρόικας. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούν την πλήρη υποταγή, γι αυτό κλιμακώνουν την πίεση για «συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων». 
Το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, το παλιό και το νέο- ακόμα πιο άγριο- Μνημόνιο, η πολιτική στην οποία συμφωνούν και συναινούν στην ουσία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ακόμα και «πρόθυμοι» δήθεν αριστεροί, χρειάζεται να πάρουν αποφασιστική απάντηση με έναν πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό διαρκείας. Ένα κίνημα που στην παρούσα φάση  θα απαιτεί:
- Να  φύγει αμέσως τούτη η κυβέρνηση, αλλά και να μην έρθει καμιά άλλη που θα κάνει λίγο-πολύ τα ίδια.
- Να σαρωθούν όλα τα βάρβαρα αντεργατικά, παλιά και νέα, μέτρα, οι ιδιωτικοποιήσεις , τα άθλια μνημόνιά τους, το «Σύμφωνο για το ευρώ» που είναι το πανευρωπαϊκό σφαγείο των εργαζομένων. 
- Να μη  πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για όλο το χρέος τους που πρέπει να διαγραφεί.
- Να φύγουν τώρα το ΔΝΤ και η ΕΕ από τη χώρα. Να φύγουμε από το ευρώ και συνολικά από την ΕΕ που πρέπει να διαλυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...