Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συνεχής ενημέρωση από τη 48ωρη απεργία, Τετάρτη 29 Ιούνη

Προκλητική και αναίτια επίθεση της αστυνομίας στις 1.30 μ.μ. με εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Σαφές το σχέδιο της κυβέρνησης να αδειάσει η πλατεία από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Από τις 3.00 μ.μ. σε εξέλιξη γενικευμένη επίθεση της αστυνομίας με βάρβαρα χτυπήματα ενάντια στα μπλοκ σε όλη την πλατεία Συντάγματος. Στις 5.00 μ.μ. επίθεση δέχεται και το κτίριο της ΔΟΕ στην οδό Ξενοφώντος, μέσα στο οποίο βρίσκονται 2 τραυματίες με χτυπήματα στο κεφάλι. Η αστυνομία δεν αφήνει τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν στη ΔΟΕ, αντίθετα ρίχνει δακρυγόνα μέσα στο κτίριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας! 
Από το πρωί...
Παρά τη σχεδιασμένη από την κυβέρνηση προσπάθεια να διαλύσει τη χθεσινή συγκέντρωση των διαδηλωτών με την ολομέτωπη επίθεση της αστυνομίας ήδη από νωρίς το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι ανυποχώρητοι εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν συντονισμένα στα απεργιακά μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και στον Ευαγγελισμό. Με συνθήματα όπως "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73" να δίνουν τον παλμό, ο λαός αποδοκίμαζε την κυβέρνηση και τη βάρβαρη πολιτική της. Τα ΜΑΤ σε συνέχεια της χθεσινής ωμής και προκλητικής τακτικής επιτέθηκαν και σήμερα απρόκλητα στους διαδηλωτές που βρίσκονταν στα απεργιακά μπλόκα στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο, ρίχνοντας δακρυγόνα και χτυπώντας απεργούς, με αποτέλεσμα 6 απεργοί να μεταφερθούν χτυπημένοι στο κεφάλι στο νοσοκομείο μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ. Χαρίσης. Προσπάθησαν να αποτρέψουν και την προσέλευση του κόσμου στα μπλόκα κλείνοντας τα μετρό όσο και την προσπάθεια των διαδηλωτών να πορευτούν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές ωστόσο συντονισμένα κράτησαν τις συγκεντρώσεις και με πορεία κατέληξαν στις 12 στο Σύνταγμα. Εκεί πλήθος κόσμου υπήρχε από νωρίς, ενώ διαρκώς οι γραμμές των διαδηλωτών πυκνώνουν.
Εντός της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή παίρνει την ευθύνη για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη συναίνεσαν στη διαδικασία του κατεπείγοντος της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση. 
Στη 1.30 μ.μ., τα ΜΑΤ άρχισαν ωμή επίθεση με δακρυγόνα στη Λ. Αμαλίας και στην Πλατεία Συντάγματος, προσπαθώντας να εξωθήσουν τον κόσμο από την πλατεία. Ο λαός αντιστέκεται και ανασυντάσσεται, στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Κάλεσμα από τα μεγάφωνα της Πλ. Συντάγματος για παραμονή και μαζική ανασύνταξη των μπλοκ των διαδηλωτών. Νέα μαζική συγκέντρωση το απόγευμα.
Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη καταψηφιστεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Δεν θα περάσει, θα "καταψηφίζεται" καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...