Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ. 

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν.  Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική. Η ΝΔ άφησε κατά μέρος την «άρνηση» του Μνημονίου και πέρασε στην θέση της αποδοχής του και της «αναδιαπραγμάτευσης των όρων», προβάλλοντας μια το ίδιο άθλια πολιτική με μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων (όταν η φορολογία τους στην Ελλάδα είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη) και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις!.
Η «μη ψήφιση» από την ΝΔ του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» είναι το εισιτήριο για την ουσιαστική συναίνεση στα βασικά του σημεία. Την ίδια ώρα η ΕΕ με το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που θέλουν να ψηφίσουν στις 23 Ιούνη, προσπαθεί να επιβάλει πραγματική οικονομική «χούντα» για να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους σε όλη την Ευρώπη. Απέναντι στους εκβιασμούς και την «εθνική συναίνεση» των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ η εντυπωσιακή παρουσία δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων νέων, εργαζομένων και ανέργων που με την έμπνευση αυτού του  νέου ελπιδοφόρου κύματος αγώνων από την Αίγυπτο ως την Ισπανία οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, η αντίδραση εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που ξεσηκώνονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στη ΔΕΗ, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στον ΟΤΕ, στα λιμάνια, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και γονείς που παλεύουν να σώσουν τα σχολεία μας από τις «συγχωνεύσεις», οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι κάτοικοι σε όλη την Ελλάδα, που υπερασπίζονται τα δημόσια νοσοκομεία από το σφαγείο του Λοβέρδου. Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. 
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Ένα χρόνο πριν μας είπαν: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Ένα χρόνο μετά η κοινωνική χρεοκοπία, η φτώχια και η ανεργία είναι βέβαιη!! Ένα χρόνο πριν μας είπαν: παίρνουμε μέτρα για να μειώσουμε το χρέος. Ένα χρόνο μετά, το χρέος εκτινάχτηκε από 115 σε 150% του ΑΕΠ.! Και τώρα οι υπαλληλίσκοι της εξουσίας συνεχίζουν με θράσος να απειλούν!!  Η πραγματική καταστροφή θα είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο. Να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε το ληστρικό χρέος και να παραμένουμε μέσα στην ευρωζώνη, το ευρώ και την ΕΕ. Να συνεχίσει να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και όλο το άθλιο πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο που μας έφερε ως εδώ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, σήμερα η σωτηρία των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων περνάει μέσα από ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Την άμεση παύση πληρωμής και την διαγραφή του χρέους. Την έξοδο από το ευρώ την αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Την ριζική αναδιανομή του πλούτου  σε βάρος του κεφαλαίου. Την αξιοποίηση των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων και δυνατοτήτων της κοινωνίας με τους εργαζόμενους στο τιμόνι, ενάντια στην «απελευθέρωση των αγορών», τους δείκτες και τους κανόνες της ΕΕ, που απαξιώνουν την εργασία και οδηγούν στην πολιτιστική υποβάθμιση και την περιβαλλοντική καταστροφή.  
Περνάει μέσα από την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου που κυβερνάει τόσα χρόνια. Μέσα από ένα νέο ισχυρό αέρα της δημοκρατίας των «κάτω», που οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, θα οργανώνονται για την δική τους δημοκρατία και εξουσία, την μόνη που κατοχυρώνει και υπηρετεί τελικά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.Μόνο μια τέτοια εργατική και λαϊκή απάντηση στην κρίση μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική οπισθοδρόμηση που μας σπρώχνουν. 
Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ!
Ο ξεσηκωμός πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Να στρέψουμε την οργή μας ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της πολιτικής: το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο», στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στις απολύσεις και την κατάργηση των συμβάσεων. Οι διαδηλώσεις στις πλατείες πρέπει να συναντηθούν με τις εργατικές απεργίες  και τα συνδικάτα, με τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», με τα κινήματα στις γειτονιές, με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, με τις πρωτοβουλίες ανέργων. Η αγανάκτηση γίνεται πάντα πιο ισχυρή και αποτελεσματική όταν ενώνεται, συσπειρώνεται και οδηγεί σε αγώνες διαρκείας, όταν συγκρούεται με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και των δυνάμεων καταστολής. Η «δημοκρατία του αγώνα» πρέπει να στεριώσει  στις πλατείες, να πάει στους εργατικούς χώρους και στις γειτονιές, στις φοιτητικές και σπουδαστικές συνελεύσεις. Εδώ και τώρα πρέπει να γενικευτούν οι απεργίες, οι καταλήψεις και άλλες μορφές αγώνα, που απλώνονται ήδη σε μια σειρά χώρους των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα. Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με στόχο να ξεσηκωθεί ένα πανεργατικό τσουνάμι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ.  
Ενωμένες/οι, αποφασισμένες/οι και αλληλέγγυες/οι, κάνοντας την αγανάκτηση λόγο και πράξη και την οργή πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής μπορούμε να διώξουμε την κυβέρνηση και την Τρόικα, να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία για μια που θα σέβεται το μόχθο του εργαζόμενου, το όνειρο του νέου, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. 
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...