Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δεν μας φοβίζουν, δεν θα περάσουν!

Σταθμός η 48ωρη γενική απεργία και συνεχίζουμε... 

 
Καθόλου σίγουροι δεν είναι στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι θα περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Αντίθετα στον κόσμο που δίνει το παρόν όλες αυτές τις μέρες στη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος και ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της σύγκρουσης με κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ η αυτοπεποίθηση ξεχειλίζει. Σε μια διήμερη απεργιακή μάχη χωρίς προηγούμενο, Τρίτη και Τετάρτη, όπου οι συνελεύσεις των πλατειών συναντούν αποφασισμένους εργαζόμενους, κρίνεται η προοπτική του λαϊκού κινήματος που δεν υπολογίζει τερματικές ημερομηνίες ή τελεσίγραφα σαν κι αυτά του κ. Προβόπουλου ή των τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα και οι ώριμες λαϊκές συνελεύσεις δεν ήρθαν για να εκτονωθούν: Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και θα νικήσει. Είναι δίκαιος και θα φτάσει πολύ μακριά. Όσα εμπόδια και έκτακτες καταστάσεις κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει.


Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου έχει καταδικαστεί με τα μέτρα που προωθεί εκτελώντας τις εντολές της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου. Ήδη στα μέσα ενημέρωσης οι ρωγμές είναι ορατές. Oρατά είναι και διάφορα σενάρια εκτροπής, με έμβλημα το αντικομματικό. Διάφορα ανώνυμα μπλογκ διοχετεύουν ξανά το σύνθημα να διαλυθούν Βουλή και κόμματα, και ο Αλ. Παπαχελάς γράφει στην Καθημερινή για κατάλυση της πολιτικής τάξης. Ενώ ο πολύς Θ. Πάγκαλος σε φρέσκιες δηλώσεις του στον ξένο τύπο θέτει το δίλημμα "μνημόνιο ή τανκς". Στο δρόμο τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τα επιτελεία της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς τους. Οι ομαδες της χυδαίας εναντίωσης σε όλα τα κόμματα παραμένουν μειοψηφικές, και η σοβαρότητα της συνέλευσης μετά τις 15 Ιουνίου σε συνδυασμό με την παρουσία του οργανωμένου εργατικού κινήματος έβγαλαν ένα ελπιδοφόρο μίγμα νέας πολιτικοποίησης.

Την Κυριακή το βράδυ η μαζική λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος απέρριψε τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα. Απάντησε ειδικά στις δηλώσεις Πάγκαλου, ότι το μήλο κάτω απ΄ τη μηλιά θα πέσει εννοώντας τον πρόγονό του στρατιωτικό πραξικοπηματία. Το "δεν θα περάσουν" ήταν πολύ έντονο στις τοποθετήσεις μαζί με το "δεν φοβόμαστε". Η νεολαία που έδωσε όλες αυτές τις μέρες τον αγώνα να κρατηθεί η πλατεία έχει βγάλει σοβαρά συμπεράσματα και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη βία από την πλευρά της κυβέρνησης. Το όπλο μας είναι η μαζικότητα, τόνισαν πολλοί ομιλητές. "Αυτό που τους πονάει πραγματικά είναι να νεκρώνουν οι χώροι δουλειάς". Παρότι όλοι θεωρούν κορυφαία μάχη τη 48ωρη απεργία, τίθεται η πρόταση για νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουλίου.

Αυτή η κυβέρνηση και όποια την αντικαταστήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας και της πτώχευσης των κατοίκων της με μόνο της στήριγμα φράκτες και κλούβες των ΜΑΤ, παρακράτος και προβοκάτορες της ασφάλειας. Θα αναγκαστεί ενδεχομένως να επιβάλει ένα ακόμα πιο αυταρχικό καθεστώς που θα αποπειραθεί να σαρώσει τις λαϊκές ελευθερίες. Ο λαός της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων ετοιμάζεται να δώσει την απάντησή του στην τρομοκρατία των διλημμάτων. Θα δώσει την απάντησή του και σε όποια νέα προβοκάτσια επιχειρηθεί, σε όποιο νέο αντιδημοκρατικό σκηνικό του ετοιμάσουν.
Στο Σύνταγμα τις μέρες της απεργίας θα χτυπά η καρδιά της δημοκρατίας του μαχόμενου λαού. Ο κόσμος που συζητά τα πάντα, κάθε πρόταση εξόδου από την κρίση, δείχνει ότι μπορεί να συγκροτήσει ένα ανώτερο κίνημα, για να αλλάξει τα πράγματα. Τα πρώτα βήματα μιας λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής γίνονται ήδη. Διστακτικά, αμήχανα, αλλά γίνονται. Συντονισμός σωματείων, ομοσπονδιών, επιτροπών και πλατείας Συντάγματος, κοινή δράση με το ΠΑΜΕ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε ρήξη με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, για συνέχιση των διαδηλώσεων και μετά την Πέμπτη. Προφανώς η Αριστερά χρειάζεται να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται για τους επόμενους γύρους της αναμέτρησης. Ξεκινώντας από την εβδομάδα αυτή, που προβλέπεται μεγάλη και πυκνή σε γεγονότα. 

ΠΦ
πηγή: Αριστερό Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...