Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συνεχής ενημέρωση από τη 48ωρη απεργία και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

apergia_5may_1.gifΟ λαός ψηφίζει μαζικά στους δρόμους: Όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγής! Κάτω η κυβέρνηση και η βάρβαρη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! 

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 15ης Ιούνη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι δίνουν και σήμερα Τρίτη 28 Ιούνη δυναμικά το "παρών" στην πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Χιλιάδες διαδηλωτές από το πρωί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους εκφράζοντας έμπρακτα την απόρριψη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, την απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, των Μνημονίων και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ξεκίνησε στις 11.30 με πορεία από το Μουσείο στην Πατησίων και με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Γύρω στις 12.30, χιλιάδες μαχόμενοι απεργοί με τα συνδικάτα τους και λαός από κινήσεις, συνελεύσεις, άνεργοι, νεολαία, φοιτητές έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος για τον 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής. Εκεί συναντήθηκαν με πλήθος λαού που βρισκόταν από νωρίς πυκνώνοντας τις γραμμές του συλλαλητηρίου  ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος βρισκόταν και το ΠΑΜΕ το οποίο αποχώρησε με πορεία.

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η αστυνομία με προκλήσεις στις κάτω εισόδους της Πλατείας Συντάγματος και με προώθηση διμοιριών ΜΑΤ στις παρυφές της συγκέντρωσης προσπαθεί να εφαρμόσει το σχέδιο διάλυσής της. Εκτεταμένη χρήση χημικών μετά τις 2.30 μ.μ. στην Καρ. Σερβίας, τη Φιλελλήνων, τη Σταδίου και τη Μητροπόλεως. Εκτεταμένη επίθεση των ΜΑΤ στις 15.30 μ.μ. σε ολόκληρη την πλατεία και προκλητικό χτύπημα στα μπλοκ των σωματείων και στο περίπτερο της κίνησης "Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε"στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας. Στην επίθεση έγινε προσαγωγή του στελέχους του αντιδικτατορικού αγώνα και του ΝΑΡ σ. Σήφη Καυκαλά και άλλων διαδηλωτών.  
Επίθεση με δακρυγόνο εξ επαφής και ταυτόχρονα με πέτρες από πίσω, στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων την ώρα που ζητούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων από τα μπλοκ των σωματείων. Σχεδιασμένη από την κυβέρνηση η επίθεση, που φοβάται την λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή. Ανασύνταξη των διαδηλωτών και επαναπροσέγγιση της πλατεία μπροστά στη Βουλή, για να μην περάσει το σχέδιο κρατικής και κυβερνητικής καταστολής. Η αστυνομία με κυβερνητική εντολή, εντελώς αναίτια και απρόκλητα ρίχνει τόνους δακρυγόνα στην Λ. Αμαλίας μπροστά στη Βουλή κάθε φορά που οι διαδηλωτές προσπαθούν να συγκεντρωθούν ξανά στο σημείο.
Έκκληση για ψυχραιμία από τα μεγάφωνα της πλατείας και για μαζική συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή!
Στις 7.00 μ.μ. η μεγάλη συναυλία στην Πλ. Συντάγματος. Σε εξέλιξη και οι πορείες και συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Κάλεσμα των Σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων και των οργανώσεων της Αριστεράς σε μαζική κάθοδο του λαού στο Σύνταγμα για όλο το 48-ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...