Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ANTAΡΣΥΑ: Η επίθεση στους μετανάστες και πρόσφυγες, είναι επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους

metan_3.gifΣοβαρό ζήτημα για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά είναι ο αγώνας των μεταναστών για νομιμοποίηση, για ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου και ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ, ανατροπή των σχεδίων για ”τείχη του αίσχους» και οικοδόμησης της ‘’Ευρώπης-φρούριο’’. Ένας αγώνας που θα είναι μακρόχρονος και πολύμορφος και εκτός από την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση χρειάζεται κοινής δράσης με το σύνολο των εργαζομένων, ενάντια στην στρατηγική αντεργατική επίθεση. Σημαντικές εκφράσεις και μέτωπα αυτού του αγώνα αποτελούν η απεργία πείνας των 300 εργατών-μεταναστών που βρίσκονται σε κτίριο της οδού Πατησίων στην Αθήνα. Η απεργία πείνας και τα αιτήματα για νομιμοποίηση συγκεντρώνουν την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων και συλλογικοτήτων. Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καλέστηκαν από την εισαγγελία σε απολογία μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες – απεργούς πείνας, οι οποίοι απειλούνται με το αδίκημα της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών». Το αδίκημα αυτό προφανώς αφορά τους …δουλεμπόρους και αποτελεί κακούργημα! Πρόκειται για προκλητική προσπάθεια ποινικοποίησης και εξόντωσης της αλληλεγγύης». Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. διοργανώνεται στο Μουσείο-Πατησίων μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες, ενώ μια σειρά σωματεία και σύλλογοι σχεδιάζουν κινήσεις αλληλεγγύης για τις επόμενες μέρες. 
Σημαντικός και ο αγώνας των Αφγανών προσφύγων που για πάνω από 35 μέρες κάνουν απεργία πείνας στα Προπύλαια ζητώντας πολιτικό άσυλο. Οι πρόσφυγες δέχθηκαν επίθεση των ΜΑΤ κατά την παράστασή τους στο «Υπουργείο Προστασίας Πολίτη» και ακολούθησαν συλλήψεις. Για πολλές μέρες αγωνίζονται και οι Ιρανοί και Παλαιστίνιοι πολιτικοί πρόσφυγες -οι οποίοι φιλοξενούνται στο στέκι της ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο-, με αίτημα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. 
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, η νεολαία και η Αριστερά οφείλουν να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής υπεράσπισης των μεταναστών εργατών, να αναδείξουν την κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών-προσφύγων γιατί είναι φανερό ότι η επίθεση στους μετανάστες, είναι επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...