Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ολοι στο άνοιγμα των διοδιών, Κυριακή 6 Φλεβάρη, Οχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3/2/2011

ΑΝΥΠΑΚΟΗ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Η «Ιερά Συμμαχία» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, έντρομη μπροστά στο ογκούμενο κύμα ανυπακοής – «δεν πληρώνω», καταφεύγει για μια ακόμη φορά στην ποινικοποίηση των αγώνων. Πέρα απ’ τη γνωστή βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που κηρύσσουν «παράνομη και καταχρηστική» κάθε δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών, στο στόχαστρο μπαίνει και το κίνημα «δεν πληρώνω».
Ήδη ξεκίνησαν ποινικές διώξεις αγωνιστών από το κίνημα κατά των διοδίων φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ ο υπουργός Ρέππας εκτοξεύει απειλές κατά των «αντικοινωνικών- υπονομευτών», «τζαμπατζήδων» στις συγκοινωνίες και τα διόδια. Προσπαθούν με την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική τους να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πραγματικών «τζαμπατζήδων»: των εργολάβων που εισπράττουν διόδια για τη σκοτώστρα Κορίνθου – Πάτρας και για έργα που θα φτιάξουν στο μέλλον, που έχουν μετατρέψει την Κερατέα σε κατεχόμενη περιοχή παρά τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της. Παράλληλα εξελίσσεται και ο επικοινωνιακός πόλεμος με τη συνδρομή των «πρόθυμων» δημοσιογράφων. 
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καταγγέλλει το κλίμα ποινικοποίησης των αγώνων των τελευταίων ημερών. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές αλλά και ευρύτερων τμημάτων του λαού ενάντια στη διάλυση  των δημόσιων συγκοινωνιών. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις του συντονισμού των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και κινήσεων πόλης για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες για όλους, καθώς και όλους τους πολύμορφους αγώνες του κινήματος «δεν πληρώνω». Καλεί τέλος σε μαζικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6/2 σε όλη την Αττική. 
Με μαζικούς αγώνες διαρκείας, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι «πρόθυμων» συνδικαλιστών, να ανατρέψουμε το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει. 
Να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, σε ρήξη με την ΕΕ την ΟΝΕ και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των σημαντικών τομέων (υγεία, ενέργεια, μεταφορές κλπ.) με εργατικό έλεγχο. 
Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, δραστική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...