Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πανεργατική Απεργία 11 Μάη: ένα ακόμα μεγάλο όχι στην αντιλαϊκή πολιτική

Με ωμή βία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Σοβαροί τραματισμοί διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα.  
Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις απάντησαν οι εργαζόμενοι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, επιτίθονται συνολικά και εφ΄ όλης της ύλης στους εργαζόμενους και τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Η πετυχημένη πανεργατική απεργία και οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα από τους μηχανισμούς καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στο Σύνταγμα και δεκάδες ακόμα τραυματισμούς απεργών διαδηλωτών. Το όργιο αστυνομικής βίας συνεχίστηκε σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κατά μέτωπο επιθέσεις των ΜΑΤ σε μπλοκ της πορείας και διαδηλωτές. Πολύ μαζικά τα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, του Συντονισμού και επιτροπών στο Μουσείο, σε αντίθεση με την θλιβερή εικόνα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δείχνουν να μην μπορούν να συσπειρώσουν ούτε ελάχιστους.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει άμεσα μαζί με την πολιτική της και τους συμμάχους της. Ανάγκη για συνέχεια και κλιμάκωση, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε γειτονιά και πόλη, πρίν μας πάρουν νέα μέτρα, πριν κλιμακώσουν την δολοφονική πολιτική τους. Ανατρεπτική κοινή δράση, πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής και δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι τα επείγοντα καθήκοντα για τον κόσμο της δουλειάς.
Συγκέντρωση έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αυτή την ώρα, όπου χειρουργείται ο σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...