Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΣΗΕΑ: το Ζάππειο της Ν.Δ. πιο σημαντικό από την υγεία του τραυματισμένου διαδηλωτή και την αστυνομική καταστολή

Picture Προκλητικό, για μια ακόμα φορά, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Αρνήθηκε να επιτρέψει την μετάδοση ειδήσεων (αναστέλλοντας την 24ωρη απεργία) όσον αφορά την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές και την πορεία της υγείας ενός 30χρονου διαδηλωτή που δίνει μάχη για τη ζωή του , μετά την άρνηση των καναλαρχών να δείξουν ενημερωτικές εκπομπές. Έτσι, οι εργαζόμενοι δεν θα ενημερωθούν για τις εγκληματικές συνέπειες της κυβερνητικής καταστολής... Άξιος ο μισθός της εργοδοτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμα πιο εξοργιστική εάν συνυπολογίσουμε ότι η αυριανή στάση εργασίας, για να πραγματοποιηθεί η απολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης, αναβλήθηκε γιατί η Ν.Δ. ...παρουσιάζει στο Ζάππειο το οικονομικό της πρόγραμμα και απαίτησε δημοσιογραφική κάλυψη!
Βεβαίως, όταν είχε συμβεί πέρσι το τραγικό περιστατικό στη Μαρφίν, που βόλευε την κυβερνητική προσπάθεια για να παγώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, η απεργία ανεστάλλει στο πι και φι...
Οι σημερινές εξελίξεις υπογραμμίζουν για μια ακόμα φορά την ανάγκη η ΕΣΗΕΑ και τα συνεργαζόμενα σωματεία των ΜΜΕ να πάρουν μέτρα για απεργιακή ενημέρωση την ημέρα της απεργίας και την επομένη, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες για πληροφόρηση, αμφισβητώντας το μονοπώλιο των ιδιοκτητών και ρίχνοντας τροχειοδεικτικές βολές μιας διαφορετικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, τα σωματεία ΜΜΕ πρέπει να εκδίδουν με συλλογική και πλουραλιστική προετοιμασία την Αδέσμευτη Γνώμη (την εφημερίδα της ΕΣΗΕΑ την επομένη), να ενημερώνουν ένα πλήρες πόρταλ (με ρεπορτάζ, φώτο, βίντεο κλπ), που θα παρέχει άμεση ον λάιν πληροφόρηση, και να επιβάλλουν την εκπομπή απεργιακού δελτίου ειδήσεων από τη δημόσια τηλεόραση. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από ένα δημόσιο ή δημοτικό ραδιοσταθμό.
Όλα αυτά μπορούν να γίνουν, αλλά απαιτούν ένα ταξικό Συνδικάτο ΜΜΕ ή έστω ένα συντονιστικό σωματείων και μια ΕΣΗΕΑ που θέλουν να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα.
Οι "επάνω" είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν.
Εμείς, τι μπορούμε να κάνουμε; 

πηγή: http://aristerix.weebly.com/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...