Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ στις 2μμ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απογυμνωμένη μπροστά στη χρεοκοπία του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ που σπέρνει την εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια και κάτω από το πανικό που τις προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις του εργατικού κινήματος, όπως έδειξε και η πετυχημένη Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάη, καταφεύγει στην κρατική καταστολή και τη συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής για να σκορπίσει τον τρόμο στην πόλη μας. Νομίζει πως έτσι θα αποτρέψει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Με τον ίδιο τρόπο που η ΝΔ έφτασε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκαλώντας την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με μένος κατά των διαδηλωτών και των μεταναστών στο όνομα του «νόμου και της τάξης». «Νόμος και τάξη» για την κυβέρνηση είναι η επιβολή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου, η πάσει θυσία αποπληρωμή του χρέους προς τους Τραπεζίτες, με το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων, παιδικών σταθμών, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του Νερού, την άγρια περικοπή μισθών και συντάξεων, τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τη μαζική ανεργία. με όλο και πιο εξοντωτικές «θυσίες» που δεν «εξευμενίζουν» αλλά αντίθετα αποθρασύνουν τις «αγορές» να ζητάνε περισσότερα. Σήμερα, φοβούνται τις αντιδράσεις των εργατών και της νεολαίας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους, γι’ αυτό ξεδιπλώνουν ένα νέο επικίνδυνο σχέδιο καταστολής με αξιοποίηση του παρακράτους, όπως στις εποχές της «Καρφίτσας» της δεκαετίας του ’60.
Την ίδια μέρα που τα ΜΑΤ έστειλαν τον 30χρονο διαδηλωτή στην εντατική μονάδα του Κρατικού της Νίκαιας και δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία με ανοιχτά κεφάλια από δολοφονικά χτυπήματα, ταυτόχρονα έδωσαν το πράσινο φως στους φασίστες να ξεκινήσουν, με πρόσχημα την άγρια όσο και ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός 44χρονου εργαζόμενου, ένα πολυήμερο πογκρόμ κατά όλων των μεταναστών δολοφονώντας τον μετανάστη  από το Μπαγκλαντές, που βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια σε περιοχή «επιτηρούμενη» από φασιστικές συμμορίες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ. Την επόμενη μέρα η ΕΛΑΣ συνόδευσε «κινητοποίηση» από την Γ΄ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος, ως το Δημαρχείο: ομάδες της μονάδας ΔΙΑΣ μπήκαν στα στενά πίσω από το Δημαρχείο χτύπησαν μετανάστες και συνόδευαν τους φασίστες σε επιθέσεις  με μαχαίρια και  ρόπαλα κατά μεταναστών, καταστηματαρχών και άλλων, ενώ κατέστρεψαν δέκα καταστήματα. Έφτασαν μάλιστα έξω από το Ίδρυμα Αστέγων για να εμποδίσουν τα συσσίτια προς τους πεινασμένους.
Κι όλα αυτά στο όνομα του 44χρονου νεκρού, που δεν είχε καμία σχέση με τις φασιστικές συμμορίες και το παρακράτος, οι οποίες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα της κρατικής πολιτικής γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας! Η κατάσταση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας είναι ενορχηστρωμένη: Η γκετοποίηση επιβάλλεται σταδιακά εδώ και πολλά χρόνια από τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τα κλεισίματα καταστημάτων και  υπηρεσιών, την πλήρη απόσυρση της κρατικής φροντίδας για την κοινωνική ζωή, την κρατική ανοχή σε κάθε είδους ποινικό έγκλημα, πολιτικές που τώρα οξύνονται στο έπακρο με τα μέτρα του Μνημόνιου. Για να έρθει η κρατική καταστολή και η συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες που εμφανίζονται ως προστάτες και στηρίγματα για την ασφάλεια! Η αύξηση της εγκληματικότητας πηγαίνει χέρι-χέρι με την επιβολή των πολιτικών φτώχειας και εξαθλίωσης. Η Αστυνομία όχι μόνο δεν προσφέρει λύσεις αλλά είναι το εργαλείο για την συνέχιση αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Με μακρύ χέρι αυτής της πολιτικής να αποτελεί το παρακράτος που στηρίζεται μάλιστα σε βρόμικα κυκλώματα της νύχτας και του κοινού ποινικού δικαίου. Εμφανίζονται ως «προστάτες¨» στις γειτονιές αυτοί που κάνουν μπίζνες με την εξαθλίωση του κέντρου, πουλάνε προστασία στα μαγαζιά, εκτελούν συμβόλαια θανάτου επί πληρωμή!
Η απάντηση θα έρθει μόνο από τη συλλογική οργάνωση των αγώνων για να σταματήσουμε τις πολιτικές που σκορπάνε τη φτώχεια και σε αυτή τη κατεύθυνση απαιτούμε την κλιμάκωση των απεργιών, των καταλήψεων, των διαδηλώσεων για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και να απαντήσουμε στη υποβάθμιση στις γειτονιές μας. Οι ζωντανές γειτονιές, με συμβίωση όλων, με στήριξη των φτωχών, των άνεργων, των μεταναστών, με συλλογική πάλη για να μην κλείσουν τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας, οι ελεύθεροι χώροι και οι παιδικές χαρές, είναι η μόνη απάντηση –που δεν θα τη δώσει ούτε το κράτος, ούτε η δημοτική αρχή που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις πολιτικές της καταστολής και του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση και ο Δήμος παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και στοχοποιούν τους μετανάστες, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την οργή που γεννάει η πολιτική τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν εμφύλιο μέσα στην εργατική τάξη και τους φτωχούς. Αυτή την πολιτική αξιοποιούν το ΛΑΟΣ και οι νεοναζί για να οργανώνουν πογκρόμ. Η κυβέρνηση είναι συνένοχη: με τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο πλευρό του ΝΑΤΟ και τις ληστρικές επιδρομές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι συνυπεύθυνη για τα εκατομμύρια κατατρεγμένους από τους πολέμους, τη φτώχεια και τις δικτατορίες αναζητούν τη δυνατότητα να ζήσουν και μεταναστεύουν. Οι ίδιοι εγκληματίες που δολοφονούν εκατομμύρια στην Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο χτίζουν μια ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, της FRONTEX και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Καρατομούν το δικαίωμα στο άσυλο, δεν νομιμοποιούν τους μετανάστες και τους παραδίδουν στα αδίστακτα κυκλώματα της άγριας εκμετάλλευσης, της μαύρης εργασίας, των αδίστακτων ιδιοκτητών που τους στιβάζουν κατά δεκάδες σε ένα δωμάτιο,  για να θησαυρίζουν χωρίς όρια οι επιχειρηματίες. Μήπως η πορνεία, η διακίνηση ανθρώπων, η «προστασία» στις γειτονιές δεν έχουν την ανοχή και την κάλυψη των ίδιων συμμοριών της ΕΛΑΣ που επιτίθενται στους μετανάστες και βοηθούν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των νεοναζί; Τι άραγε έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση των «σοσια-ληστών» και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, πέρα από τη συμβολή τους στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην υπερπροβολή των ιδεών των νοσταλγών του Χίτλερ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του φασισμού;
Η απάντηση είναι ο κοινός αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή του Μνημόνιου ΕΕ-ΔΝΤ, για να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση που υπηρετεί την αποπληρωμή των δανείων της Τρόικα ρημάζοντας τα δικαιώματα όλων μας, για να σταματήσει η κλιμάκωση της καταστολής και η επίθεση της Αστυνομίας με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, για να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για τις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις.
Αγωνιζόμαστε για τη διαγραφή του χρέους, τη εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των Τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων, να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, απόσυρση του ελληνικού στρατού από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλείσιμο των βάσεων-ορμητήρια θανάτου.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλη την Αριστερά, ντόπιους και μετανάστες, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων  να ενωθούμε σε ένα κοινό αγώνα για να σταματήσουμε τη βάρβαρη επίθεση και να υπερασπίσουμε τις ελευθερίες όλων κλείνοντας το δρόμο στον επικίνδυνο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και της δολοφονικής δράσης των φασιστικών συμμοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...