Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ στο ΤΕΙ Πειραιά

Συνάδελφοι, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι
Βρισκόμαστε ήδη ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου και η  ληστρική επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ συνεχίζουν να μας βυθίζουν  στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση, ρημάζοντας το μέλλον των εργαζόμενων και της νεολαίας, γυρνώντας αιώνες πίσω ολόκληρη την κοινωνία,.   Μια νεολαία που καλείται να σπουδάσει στο σχολείο των εξετάσεων και των ταξικών φραγμών, στο πανεπιστήμιο της αγοράς των λίγων και εκλεκτών για να βγει στην ανεργία, την ελαστική εργασία και την ανασφάλεια. Το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι εικόνα από το μέλλον της γνώσης και των εργασιακών σχέσεων που μας ετοιμάζουν! Με τους καθηγητές απλήρωτους και την θηλιά του χρέους και του μνημονίου να διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία του ΤΕΙ. Αυτή την εκπαίδευση ονειρεύονται με τα υπόλοιπα ΤΕΙ  κ’ ΑΕΙ να παίρνουν σειρά στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή του νέου ν.πλαίσιο. Βορά στις ορέξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υποστηρικτών του δεν γίνονται μόνο οι σχολές αλλά και τα σχολεία ,τα νοσοκομεία, τα λιμάνια ξεπουλώντας όλο τον δημόσιο πλούτο, στον όνομα της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, πετώντας τα βάρη στις πλάτες του λαού.
Υπάρχει και άλλος δρόμος! Ο δρόμος του αγώνα, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Ο δρόμος  που δείχνουν οι μάχες που δίνονται, από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τις μικρές μάχες του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ σπουδαστών κ καθηγητών ενάντια στο ξεπούλημα του ΤΕΙ.  
Απέναντι στον μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας εμείς πρέπει να προτάξουμε τον δικό μας μονόδρομο, των συλλογικών-νικηφόρων αγώνων. Με ένα φοιτητικό κίνημα ξανά στο προσκήνιο μέσα από συλλογικές διαδικασίες- Γενικές Συνελεύσεις, που θα γίνει ο πυροκροτητής νέων κοινωνικών εξελίξεων με κέντρο τους ίδιους τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους ενάντια στο κοινωνικό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. 
Με τις αναζητήσεις των εργαζόμενων και των φοιτητών που βρήκαμε μπροστά μας, θέλουμε να ξαναβρεθούμε στο  διήμερο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ της «εργατικής πρωτομαγιάς». Να βρεθούν οι ριζοσπαστικές θεωρητικές αναζητήσεις -τα ρεύματα του κινήματος-με την  νεολαία της αμφισβήτησης και τα πρωτοπόρα κομμάτια του λαού. Με μια διαφορετική πολιτική-πολιτιστική πρόταση έξω από το κέρδος και τον ανταγωνισμό, ανεξάρτητη από «σπόνσορες», με συζητήσεις, προβολές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις…
….....με την ελπίδα να ξαναπιάσουμε το νήμα της συλλογικών πολιτικών αγώνων που απαιτεί η εποχή μας εντός και εκτός ΤΕΙ!!!
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ, ΔΙΕΚΔIΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...