Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (Ν.Α.Ρ)
Οργανώσεις Ηπείρου
Διαβάσαμε για μία ακόμη φορά(έχουμε χάσει το λογαριασμό) μια ανακοίνωση της ηγεσίας του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στη ΔΩΔΩΝΗ που λασπολογεί σε βάρος της οργάνωσης μας.(Δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να συμβάλλεις στη δημιουργία ενός αγώνα και ένα κόμμα της αριστεράς να σε συκοφαντεί. Απ’ ότι φαίνεται πάντως δεν τα καταφέρνουμε και άσχημα..) .
Την ώρα που οι αγωνιζόμενοι κτηνοτρόφοι καταλαμβάνουν τα γραφεία της Διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗ για να δοθούν αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος.
Την ώρα που η αστυνομία μπήκε στο εργοστάσιο και προχώρησε σε συλλήψεις κτηνοτρόφων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την άμεση κινητοποίηση έξω από την αστυνομία.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗ δημιουργούν κοινό μέτωπο με τους κτηνοτρόφους.
Την ώρα που διαμορφώνονται όροι συγκρότησης σοβαρού κινήματος στην περιοχή, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και της ΔΩΔΩΝΗ.
Την ώρα που μέσω της κατάληψης αναδείχθηκε το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ σε όλη τη περιοχή, με τις κυρίαρχες αστικές δυνάμεις να προσπαθούν να ηγεμονεύσουν επάνω στους κτηνοτρόφους και να ενσωματώσουν την αγανάκτηση του κόσμου.
Αυτή την ώρα η ηγεσία του ΚΚΕ αντί να καλέσει όλες τις δυνάμεις του στη στήριξη της κατάληψης και του αγώνα, στην συμβολή για ένα καλύτερο περιεχόμενο αιτημάτων, έρχεται και στέκεται απέναντι σε αυτούς που δίνουν τη μάχη μέσα και έξω από το εργοστάσιο τσουβαλιάζοντας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όσους δεν συμφωνούν με τη «γραμμή» του. Ούτε στη κατάληψη ήρθε αλλά ούτε στην κινητοποίηση στην αστυνομία όταν έγιναν οι συλλήψεις ήρθε!!!
Η τακτική του αυτή υπονομεύει τον αγώνα, βάζει τρικλοποδιά στους κτηνοτρόφους, διασπά και απογοητεύει όσους θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ, βάζει πλάτη στην επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της διοίκησης της ΑΤΕ να βρει όσο γίνεται λιγότερους ή διασπασμένους απέναντι της όταν ανακοινώσει τη πώληση της εταιρίας και δημιουργεί πιο εύκολο περιβάλλον για τη ΝΔ να δημαγωγεί σε βάρος των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων του εργοστασίου.
Καλούμε τα μέλη ,τους φίλους του ΚΚΕ αλλά και όλο τον κόσμο της αριστεράς του αγώνα, την ώρα που οι αστικές δυνάμεις διασπούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να γυρίσουν τη πλάτη στον χωρίς αρχές ενδοαριστερό εμφύλιο που συντηρεί η ηγεσία του ΚΚΕ. Έναν εμφύλιο-βούτυρο στο ψωμί της άρχουσας τάξης. Καλούμε το ΠΑΣΥ έστω και τώρα να μπεί στον κοινό αγώνα.

Υ.Γ
1)Οι λεγόμενοι (κατά το ΚΚΕ) συνεταιριστές του ΝΑΡ είναι αυτοί που όταν κάποιοι άλλοι δεν είχαν συνέλθει από τη μέθη της συμμετοχής σε κυβερνήσεις με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ(1989-91) συμβάλλανε στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗ από τη κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ(1990-93)
2) Οι λεγόμενοι(κατά το ΚΚΕ) συνεταιριστές του ΝΑΡ στην επόμενη απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗ από την κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ συμβάλλανε στο μπλοκάρισμα της, δίνοντας τη μάχη να μην πάρει η ΑΤΕ μετοχές των Ενώσεων Αγροτικών Συναιτερισμών(ΕΑΣ) , όταν η ηγεσία του ΚΚΕ έλεγε(με εξαίρεση στέλεχος του ΚΚΕ από την Αρτα) να πάρουν όλες τις μετοχές οι πουλημένες κατά τ’άλλα ηγεσίες των ΕΑΣ.
3)Οι λεγόμενοι (κατά το ΚΚΕ) συναιτεριστές του ΝΑΡ έχουν δώσει μάχη για 20 χρόνια να μην πουληθεί η ΔΩΔΩΝΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, γνωρίζουν τις αντιφάσεις του κόσμου αλλά έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη του. Θα συνεχίσουν και σας περιμένουν στο κοινό μετερίζι του αγώνα.

1 σχόλιο:

  1. mia pou milame gia tous sydrofous agrotes

    http://www.haniotika-nea.gr/67236-%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CF%83%CE%B5%20%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF%20%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%8C%CF%87%CE%B9%20%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...