Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παρεμβάσεις - Κινήσεις - Συσπειρώσεις Α/βάθμιας και Β/βάθιας εκπαίδευσης: Καταγγελία για προσαγωγές

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
Α/βάθμιας και Β/βάθιας εκπαίδευσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 
 
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και αναίτια προσαγωγή συντρόφων μας που έγινε μία μέρα μετά τη δολοφονική επίθεση των μηχανισμών καταστολής στις 11 του Μάη -στη διαδήλωση των εργαζόμενων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Επίθεση που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να δίνει μάχη για τη ζωή του και δεκάδες άλλοι να είναι βαριά τραυματισμένοι.
Συγκεκριμένα, την  Πέμπτη 12 Μαΐου γύρω στις 10 το βράδυ ομάδα αστυνομικών έκανε εξακρίβωση στοιχείων σε τέσσερα άτομα ένας εκ των οποίων ήταν ο Γιάννης Μαρούτας, δάσκαλος και πρόεδρος του συλλόγου Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής  κι ένας καθηγητής, ο Δημήτρης Δημητούλης, καθηγητής στο Περιστέρι. Η εξακρίβωση στοιχείων έγινε μπροστά στο σπίτι του Γιάννη Μαρούτα. Στη συνέχεια τους έγινε προσαγωγή - παρ’ ότι όλοι είχαν ταυτότητες τις οποίες και επέδειξαν- και τους μετέφεραν στο 16ο Α.Τ. τμήμα Άνω Πατησίων.
Εκεί, ειδοποιημένος από τους συναδέλφους, παραβρέθηκε και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ στον οποίο έγινε επίσης προσαγωγή επειδή διαμαρτυρήθηκε (!!) για τις τρομοκρατικού τύπου προσαγωγές των τεσσάρων.
Κάποια στιγμή ανακοινώθηκε στους πέντε προσαχθέντες  ότι θα μεταφερθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ). Όμως, μετά από διαμαρτυρίες των συναδέλφων, της δικηγόρου, των συντρόφων που στο μεταξύ συγκεντρώνονταν έξω απ’ το Α.Τ. αλλά και μελών της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ  ματαιώθηκε η μεταφορά τους και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι γύρω στη 1πμ.
Οι προσαγωγές των συντρόφων μας δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αποτελούν συνέχεια της στοχοποίησης αγωνιστών που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, των «προληπτικών» προσαγωγών 8 εκπαιδευτικών που έγιναν τη μέρα της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα και εντάσσονται  στο κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει ενάντια στον κόσμο που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική της.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση: Δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας :
·         για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών
·         για δημόσια δωρεάν Παιδεία
·         για τα εργατικά δικαιώματα
·         για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ

Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...