Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αναιρέσεις 2011: διεθνής συνάντηση των μουσικών της αντίστασης

anaireseis_2011_afisa.gifΣτις 3, 4 και 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ των «Αναιρέσεων» στην Αθήνα. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ ήδη ξεκίνησαν την εξόρμηση για το φεστιβάλ με αφίσες, ανακοινώσεις και εισιτήρια. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και οι συζητήσεις και οι ομιλητές των πολιτικών εκδηλώσεων.  
Οι «Αναιρέσεις 2011» που θα γίνουν και φέτος στη Γεωπονική (Ιερά οδός), έχουν κεντρικό σύνθημα «Οι ανάγκες μας να γράψουν  ιστορία». Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της δουλειάς και της στάσης αναγνωρισμένων ονομάτων της έντεχνης και νεολαιίστικης δημιουργίας, αλλά και της «από τα κάτω» ανερχόμενης δημιουργίας, ειδικά των πιο πολιτικοποιημένων τμημάτων. Σε αυτά τα πλαίσια, στις «Αναιρέσεις 2011» πραγματοποιείται μια «διεθνή συνάντηση των μουσικών της αντίστασης», φιλοξενώντας μουσικούς και συγκροτήματα από διάφορες μεριές του πλανήτη με κριτήριο την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική τους στάση. 
Δείτε το πολιτιστικό πρόγραμμα ανά ημέρα: 
Έτσι, την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα εμφανιστούν: ο Σπύρος Γραμμένος και ο Παύλος Μουζουράκης, ο Στάθης Δρογώσης και οι The Burger Project στη μια σκηνή, ενώ στην άλλη σκηνή θα τραγουδήσουν μαζί η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου στη σκηνή 1 θα ανέβουν οι Bandista από την Τουρκία και οι Boikot από την Ισπανία, ενώ στη σκηνή 2 θα παίξουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι Χαίνηδες.  
Την Κυριακή 5 Ιουνίου στη σκηνή 1 θα εμφανιστούν οι Active Member με τους Rodney P και Skitz από την Μεγάλη Βρετανία και θα ακολουθήσουν οι Rebel Diaz από τις ΗΠΑ. Στη σκηνή 2 θα ακούσουμε τους Modern-E-Quartet και θα ακολουθήσει η παράσταση «η πιο όμορφη θάλασσα» αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Γιώτα Νέγκα και τον Μάριο Στρόφαλη. 
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλες πλευρές του προγράμματος και των εκδηλώσεων, οι χώροι, πρωτοβουλίες και νέα για τις πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της νΚΑ και του ΝΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...