Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση νΚΑ για την ψήφιση του Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σήμερα η επικίνδυνη, για το λαό και τη νεολαία, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε στη Βουλή και με συνοπτικές διαδικασίες ψήφισε τον νέο Νόμο-Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα από την κατʼ επίφαση αντιπολίτευση της ΝΔ που μαζί με τα αντιδραστικά από-κόμματα του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο – πιέζοντας δε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς αντιδραστικότερη αναθεώρηση του αρχικού Νομοσχεδίου με τη σαφή προσθήκη της ολοκληρωτικής κατάργησης του ασύλου. Η απροκάλυπτη αυτή συμμαχία φανερώνει τον διακαή πόθο των δυνάμεων του κεφαλαίου για την προώθηση, ολοκλήρωση και επέκταση των βασικότερων πτυχών των διακηρύξεων της Μπολόνια, της ΕΕ και της Τρόικα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ψήφιση του Νόμου για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση ακολουθεί τον νόμο για την πρώτη απασχόληση των νέων ενώ ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιμήκυνση της στρατιωτικής θητείας. Προσθέτει έναν ακόμη βραχνά στην Οδύσσεια της σύγχρονης νεολαίας που αναμετριέται καθημερινά με τη φτώχεια, την ανεργία αλλά και το ασφυκτικό αντιδημοκρατικό πλαίσιο που επιβάλλει η γενικευμένη κρίση του συστήματος και σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός. Όμως, ο δρόμος της υποταγής και της συναίνεσης στο ζοφερό παρόν και μέλλον δεν είναι ο μοναδικός!
Η μάχη για τη νεολαία που βρέθηκε στους δρόμους και στις πλατείες όλο το προηγούμενο διάστημα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί! Είναι η ώρα να μιλήσει το κίνημα μέσα από τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις του. Ο αγώνας θα είναι διαρκής, μαζί με τους εργαζόμενους, ανυπότακτος και ανατρεπτικός. Όχι για την προάσπιση των παρηκμασμένων και αντιδραστικών στοιχείων του πανεπιστημίου του σήμερα, όχι για την διατήρηση των κομματικών μηχανισμών της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠ και του καθηγητικού κατεστημένου αλλά για τη διεκδίκηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης των αναγκών της σύγχρονης νεολαίας.

  • Οι ιστορικές ημέρες του Ιουνίου του 2011 ήταν μόνο η αρχή!
  • Με μέτωπο παιδείας – εργασίας – δημοκρατίας, διαρκή αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου – κυβερνήσεων – ΕΕ, μπορούμε να νικήσουμε.


  • Τετάρτη 24/11/2011

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...