Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση αγωνιστικής πολιτικής συνάντησης

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ Αγαπητοί φίλοι
Η κίνηση μας, από την αρχή της ίδρυσης της, στοχεύει στην προβολή ορισμένων από τις πλέον απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανατροπή της καταιγιστικής αντιλαϊκής επίθεσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, η κοινωνική πλειονότητα: Να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου- Να μην πληρωθεί το χρέος.
Συμπορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιστές με διαφορετική πολιτική καταγωγή και οπτική. Αγωνιστές που παλεύουν για την αποδέσμευση πριν απ’ όλα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών στην πορεία μιας τέτοιας ρήξης. Αγωνιστές που παλεύουν για τη συνολική διάλυση της ΕΕ ως ολοκληρωτικού μορφώματος του κεφαλαίου και αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ. Κοινός μας στόχος είναι μια άλλη διεθνιστική συνεργασία των λαών και των χωρών, με αλληλεγγύη, ισοτιμία και δικαιοσύνη, στη βάση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, στην προοπτική της καθολικής κοινωνικής απελευθέρωσης.
Οι εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μας δείχνουν ότι η στόχευση αυτή είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη και επείγουσα. Κοινωνικά, εργασιακά, δικαιώματα, απασχόληση με αξιοπρεπή εργασία, δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, δεν συμβιβάζονται με την παραμονή στο σφαγείο της Ευρωζώνης, της ΕΕ, των μνημονίων που επιβάλλουν και των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές ενός ιμπεριαλιστικού χρέους.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής πολιτικής συμπόρευσης, σε όλες τις μαχόμενες αντι-ΕΕ δυνάμεις που προτάσσουν την σωτηρία του λαού και όχι του ευρώ και του κεφαλαίου, με στόχο την ανατροπή της επίθεσης και την επιβολή ενός άλλου δρόμου με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειονότητας.
Η αναγκαία ανατροπή και η επιβολή της λαϊκής θέλησης, κατά τη γνώμη μας, προϋποθέτουν αφενός πολιτική στόχευση αποδέσμευσης από τη χούντα της ευρωζώνης και της ΕΕ και αφετέρου μαζικό κοινωνικό και πολιτικό αγώνα όλων των μορφών με στόχο ένα γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό νίκης. Λογικές δήθεν διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και τους δανειστές ή εκλογικής αναμονής, αποτελούν δρόμο βέβαιης ήττας.
Τα παραπάνω, κάνουν επιτακτική την ύπαρξη ενός ευρύτατου αγωνιστικού πολιτικού μετώπου, με την συμπόρευση πριν από όλα όλων των δυνάμεων που κατανοούν την ανάγκη ενός προσανατολισμού ενάντια στην πολιτική της ΕΕ.
Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που θέλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πλατιού λαϊκού αντι-ΕΕ κινήματος ανατροπής. Απευθύνεται επίσης, σε κόμματα, κινήσεις και ρεύματα της αριστεράς, κινήσεις κατά του χρέους ή των χαρατσιών, μαχόμενους συνδικαλιστές και κάθε άλλη μορφή συσπείρωσης ή συλλογικότητας, ώστε να συμβάλλουν σχετικά σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ‘’Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ’’, για την προώθηση αυτής της πρότασης, ξεκινά γύρο συναντήσεων με αυτές τις δυνάμεις, ζητώντας δημόσια την σχετική τοποθέτηση τους.
Σε σχετική δημόσια συνάντηση-συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε αναλυτικότερα τους στόχους και τις επόμενες κινήσεις για αυτή μας την πρωτοβουλία. Όλες οι δυνάμεις που στέκονται θετικά απέναντι σε αυτήν την πρόταση, με το δικό τους ξεχωριστό σκεπτικό, καλούνται να παρουσιάσουν ισότιμα τις απόψεις τους σε αυτή. Στην σχετική τελική μας πρόσκληση θα αναφέρονται οι δυνάμεις που θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...