Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

HELIOSRES: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συνάδελφου Δημήτρη Χαραλαμπάκη, μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, από την εταιρεία HELIOSRES και απαιτεί την άμεση ανάκλησήτης ως παράνομης και καταχρηστικής.
Η διοίκηση της HELIOSRES ύστερα από συνάντηση που συγκάλεσε με τους εργαζομένους, ανακοίνωσε αποφάσεις γιαμειώσεις μισθών 10-20%, ενώ ζητήθηκε από μερίδα εργαζομένων ναυπογράψουν την παραίτησή τους από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας (ΙΚΑ) και νασυνεχίσουν να εργάζονται επισφαλώς με μπλοκάκι (αυτασφάλιση – ΟΑΕΕ). Σε συνάντηση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε τέθηκε ανοιχτά η συνεννόηση με το σωματείο και η συλλογική απάντηση στην επίθεση στους μισθούς και τις συμβάσεις από την εργοδοσία.
Για το ζήτημα των μειώσεων και των συλλογικών συμβάσεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/9 επίσκεψη εκπροσώπων του ΣΜΤ στους εργαζόμενους της εν λόγω εταιρείας. Αμέσως μετά την επίσκεψη στην HELIOSRES, η εργοδοσία κάλεσε τον συνάδελφο Δημήτρη Χαραλαμπάκη και του ανακοίνωσε την απόλυσή του, αν και βρίσκονταν ακόμα σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μαζί του και είχε δοθεί περιθώριο κάποιων ημερών ακόμα. Το σωματείο απάντησε δυναμικά την επόμενη της απόλυσης του συναδέλφου και ήρθε σε συνάντηση με τη διοίκηση με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και την υπεράσπιση όλων των εργαζόμενων στη HELIOSRES που πιέζονταν να υπογράψουν εξευτελιστικά τη χειροτέρευση των όρων εργασίας τους και των αμοιβών τους.Την Παρασκευή 7/9 η διοίκηση ανακοινώνει στο συνάδελφο ότι ανακαλείται η απόλυσή του και τον καλεί να προσέλθει τη Δευτέρα στην εργασία του κανονικά.

Παρ' όλα αυτά, την Τρίτη 11/9 η εργοδοσία θυροκολλεί στην κατοικία του Δημήτρη Χαραλαμπάκη την καταγγελία της σύμβασής του και τον ενημερώνει προφορικά για την απόλυσή του ενώ βρισκόταν στην εργασία του. Την προηγούμενη του ζητούσαν να υπογράψει πενθήμερο / οκτάωρο με μισθό 650 ευρώ, κάτι που δεν δέχθηκε.
Ο εμπαιγμός είναι φανερός, η εκδικητική φύση της απόλυσης για συνδικαλιστική δράση επίσης. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σε νέα δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 12/9 γνωστοποίησε στην εργοδοσία την φύση του πολέμου που θα ακολουθήσει. Την Τρίτη 18/09 το σωματείο προχώρησε σε νέα κινητοποίηση και θα συνεχίσει μέχρι την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΝΤΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...