Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κοινός αγώνας των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ «ΚΕΡΔΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές ενάντια στην υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, τις βάρβαρες περικοπές και την συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων, στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Η «Ιερή Συμμαχία του Μνημονίου», κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιχειρούν να καταργήσουν τα ελάχιστα ψήγματα, δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Να παραδώσουν τον δημόσιο πλούτο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ελληνικά και ξένα ώστε να απαλλαγεί το κράτος από κάθε «κοινωνικό βαρίδι» σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Με το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ), σταματούν να επιδοτούν τις δημόσιες συγκοινωνίες οδηγώντας τες στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση. 
Για αυτό και ρίχνουν τόνους λάσπης, για τους δήθεν παχυλά αμειβόμενους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Εμφανίζουν «μεικτούς» μισθούς ως καθαρούς, αποκρύβουν τις παχυλές αποδοχές των μεγαλοστελεχών, θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι σε αυτές. Δεν τους ενδιαφέρει να γλιτώσουν τις ΔΕΚΟ από τα σκάνδαλα (αυτοί τα έκαναν και «μόνοι τους τα φάγανε») και την υποταγή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τύπου SIEMENS, που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου νοιάζονται. Μπροστά σε αυτήν, δεν διστάζουν να αφανίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Με κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περαιτέρω μείωση μισθών (έως και 30%), απολύσεις με τη μορφή… μετατάξεων, νέες στρατιές συμβασιούχων κλπ.
Πιστεύουμε ότι με πραγματικό εργατικό έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους μπορούν να λειτουργήσουν οι οργανισμοί και να αποφευχθούν φαινόμενα διαπλοκής και ρεμούλας, για τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τα εξέθρεψαν, οι διοικήσεις που τα χρησιμοποίησαν. Η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ. Συνολικά ο κόσμος της εργασίας, θα κληθεί να πληρώσει βαρύ τίμημα με αυτή την πολιτική: Αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έως και 50%,! μείωση δρομολογίων, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με πρώτη και καλύτερη τη ΔΕΗ από 1/1/2011, καταβολή εισιτηρίου για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία. Η «εξυγίανση» του ΟΣΕ έφερε ήδη αύξηση στα εισιτήρια έως 100%, κατάργηση σιδηροδρομικών γραμμών κλπ. 
Στηρίζουμε τον παρατεταμένο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Για εμάς δεν είναι ταλαιπωρία αλλά κομμάτι της κοινής πάλης για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες. Για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες. Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας μπορούν να λειτουργήσουν με χρηματοδότηση από την αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, με ενίσχυση από έναν προϋπολογισμό που βάζει σε προτεραιότητα τις δημόσιες δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις ενισχύσεις των τραπεζών, τις επιχορηγήσεις του κεφαλαίου, τους εξοπλισμούς και τα τοκοχρεολύσια. Με πραγματικό εργατικό έλεγχο ενάντια στις ντιρεκτίβες και τις επιταγές της ΕΕ που επιβάλλουν σε κάθε τομέα σαν πανάκεια την «απελευθέρωση των αγορών».

Εργαζόμενοι, τώρα είναι η ώρα:

- για ΕΝΙΑΙΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στις ΔΕΚΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με στόχο να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει την δημόσια συγκοινωνία, οι νέες βάρβαρες περικοπές, να ανατραπεί συνολικά το σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

-ο αγώνας να γίνει υπόθεση των Γενικών Συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων, να εκλεγούν επιτροπές αγώνα και να αναλάβουν κυρίαρχο ρόλο στο να συντονιστούν με όλα τα σωματεία των ΔΕΚΟ σε κοινό απεργιακό μέτωπο «από τα κάτω».

-να έρθουμε σε πλήρη ρήξη με τα παζάρια των «πρόθυμων συνδικαλιστών» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που αφού εγκατέλειψαν τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ τώρα ξεπουλάνε και τους εργαζόμενους σε όλες τις συγκοινωνίες.

-να σπάσουμε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Να μην τολμήσουν να κηρύξουν επιστράτευση και των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, μετά τους μεταφορείς και τους ναυτεργάτες. Η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος θα είναι πολύ μεγάλη.

Ο «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» θα πάρει, σε συνεννόηση με τους αγωνιζόμενους κλάδους, κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, την ενημέρωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της πιο πλατιάς αλληλεγγύης.
Ο «Συντονισμός» πήρε σάρκα και οστά μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης αντεργατικής επίθεσης, με στόχο την ανασυγκρότηση του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον συνδικαλισμό της συνδιαλλαγής και της υποταγής τύπου ΓΣΕΕ, με λογική αγωνιστικής, ταξικής ενότητας των εργαζόμενων πέρα από λογικές «κομματικής περιχαράκωσης».. Το δυνάμωμά του είναι δυνάμωμα του ίδιου του κινήματος και των αγώνων των εργαζόμενων.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...