Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΜΠΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ 3 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ!

Για πρώτη φορά η Αντικαπιταλιστική Αριστερά συμμετέχει  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων εκπροσωπούμενη από τον σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου και τις κοινοτικές συμβούλους Τάνια Βριζάκη και Νανά Εφραιμίδου.
Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο ρόλος των εκλεγμένων συμβούλων είναι να αντλούν δύναμη από τα κινήματα και να τα διαχειρίζονται, αλλά να στηρίζουν τα κινήματα και να μπαίνουν στην υπηρεσία τους αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε υπέρ της μονιμοποίησης  των Συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων που πρόκειται να απολυθούν  και ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΑΝΙΑΣ ΒΡΙΖΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑΝΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ, ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ  ΤΗΝ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»:
“Η σημερινή ορκωμοσία της δημοτικής αρχής του «Καλλικράτειου» πλέον Δήμου Αθηναίων γίνεται μέσα στην πιο δύσκολη, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά, κατάσταση για τους εργαζόμενους της χώρας, ντόπιους και μετανάστες. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του αντεργατικού μνημονίου που επέβαλε το ελληνικό κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζει πειθήνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συνοδοιπόρους της ΝΔ και ΛΑΟΣ.. Αυτό οδήγησε στον ξεσηκωμό των εργαζόμενων και της νεολαίας για να μην ανατραπούν  εργασιακά δικαιώματα καταχτημένα με αγώνες, για να μην οδηγηθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση για να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή οι εργατικές αντιστάσεις αντιμετωπίζονται με την πιο άγρια καταστολή, η Βουλή έχει μετατραπεί σε γραφείο επικύρωσης των εντολών της τρόϊκας και του ΣΕΒ. Ο Καλλικράτης εφαρμόζει το μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και στη Κερατέα τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση ενάντια σε δημοτικές αρχές και τον ξεσηκωμένο λαό που αρνείται το σπίτι του να γίνει ΧΥΤΑ για χάρη των ιδιωτών εργολάβων.
Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Μνημονίου και του Καλλικράτη που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.
Απαιτούμε τη διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους, την άμεση παύση πληρωμών των χρεών των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Αθηναίων. Τα χρέη αυτά έχουν οδηγήσει ουσιαστικά το δήμο στη χρεοκοπία, τη στάση πληρωμών των υπαλλήλων και τις απολύσεις των συμβασιούχων. Απαιτούμε  να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, να μονιμοποιηθούν με σχέση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά, συνταξιοδοτικά και όποια άλλα δικαιώματα προβλέπει η ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων. Απαιτούμε την άμεση απόδοση στο Δήμο της χρηματοδότησης που παρακρατά το κράτος.
Δηλώνουμε αντίθετοι στις διαδικασίες fasτ-track και παραπέρα ιδιωτικοποίησης των Δήμων καθώς και στην επιβολή των περικοπών του Μνημονίου μέσω της μειωμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είμαστε αντίθετοι στη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, στα σχέδια ανάπλασης στις πλάτες των φτωχών και των μεταναστών για χάρη των κερδοσκόπων.
Αρνούμαστε την πολιτική μετάθεσης των ευθυνών στους εργαζόμενους, ότι τάχα είναι χαραμοφάηδες και τεμπέληδες, όπως επίσης και στους μετανάστες με τη ρατσιστική μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης.
Η διέξοδος είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή από ένα γερό εργατικό κίνημα που θα στριμώξει και θα ανατρέψει την κυβέρνηση και όλους τους επίδοξους διαχειριστές του συστήματος. Θα στριμώξει τις Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα πειθαρχήσουν στον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
Παλεύουμε για να χτιστεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας και ρήξης με τις επιλογές τους, μέχρι τη νίκη! Ένα ενωτικό και ρωμαλέο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του μνημονίου, θα υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα επιβάλλει την παύση πληρωμών του χρέους, την έξοδο από την ΟΝΕ, την αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων και τη μείωση του χρόνου εργασίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη νομιμοποίηση των μεταναστών, τη δωρεάν και δημόσια Παιδεία, Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, τη δημόσια δωρεάν συγκοινωνία για όλους!
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεσή τους και τους αγώνες στα χέρια τους, σε πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις συνεχίζοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 15ης Δεκέμβρη.
Καλούμε σε στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων και συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που δίνουν πανελλαδικά τη μάχη κατά των απολύσεων και για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
ΟΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑ
“Στην τιμή και τη συνείδησή μου θα αγωνίζομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση, με πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις φυλής, φύλου, έθνους και θρησκείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...