Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
τηλ. επικοινωνίας : 6972211361, 6977220731, 6978584890, 6972322972

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικής παροχής, την εδραίωση της απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με την ουσιαστική συναίνεση Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. 
Το 3ο μνημόνιο θα εφαρμοστεί με το νόμο που ψηφίζεται «κατεπειγόντως» την Τρίτη 14/12 και τα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν, μεταξύ αυτών και για τις ΔΕΚΟ, που αφορά άμεσα και τα ΕΛΤΑ.
Με ένα μπαράζ μέτρων προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, και των ΟΤΑ, καταργούνται οι κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.
Η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν ένα προϋπολογισμό, που φορτώνει απίστευτους φόρους ύψους 7,8 δισ. € στην εργαζόμενη πλειοψηφία με την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ., ενώ περικόπτει άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες (πάνω από 4 δισ. € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ), για μισθούς, κονδύλια δήμων, δημόσιες επενδύσεις.
Από την άλλη μεριά ενισχύουν προκλητικά το κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, κρατική επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και θέσεων εργασίας, κατάργηση οποιουδήποτε κρατικού-νομοθετικού ελέγχου. Αυξάνουν δραματικά το δημόσιο χρέος και τις δαπάνες  για την εξυπηρέτηση του δίνοντας 62 δισ. € το 2011 για τόκους και χρεολύσια (πάνω από 1 δισ. € τη βδομάδα). Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δισ. € του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα». Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%,  με αποτέλεσμα  μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκ. €. Συνεχίζουν την σπατάλη για εξοπλισμούς για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει διέξοδος. Για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώνουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια, κηρύσσουν έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Δεν συναινούμε.
Δεν δεχόμαστε την υποταγή που προωθούν οι «πρόθυμοι» συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών και των σωματείων που μας ξεπουλάνε χωρίς όρια! Που συμφωνούν σε … κοινωνική ειρήνη, ενώ εξελίσσεται ένας πρωτοφανής κοινωνικός πόλεμος.
Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε! Απεργούμε για μας και για κανένα Παναγόπουλο, ίσα-ίσα κόντρα και σε αυτόν και σε ό,τι συμβολίζει. Να κάνουμε την οργή μαζικό κίνημα ανατροπής!

Ενάντια στο μνημόνιο και στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, να μην είμαστε τα θύματα της δήθεν «νέας ανάπτυξης» για το κεφάλαιο και το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.
Να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών.
Για να μην πληρώσουμε το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους.
Ενάντια στην προσπάθεια διάσπασης από κυβέρνηση και ΜΜΕ με τους χαρακτηρισμούς «τεμπέληδες», «συντεχνίες», «αντιπαραγωγικοί», «ρουσφετολόγοι» και «ανεύθυνοι». 
Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή. Εδώ και τώρα μείωση του χρόνου εργασίας στο 7ωρο-35ωρο, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, ίσο με τον βασικό μισθό, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ένας άνθρωπος-μια ολόκληρη θέση εργασίας.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΕΛΤΑ, ΔΕΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ. Αντί για ιδιωτικές επενδύσεις «φαστ τρακ», δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για να κινηθεί η παραγωγή, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Για την αγωνιστική ταξική ενότητα στη βάση, την ανυπακοή στα εκβιαστικά διλήμματα του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και της τρόικας. Με συνελεύσεις και συντονισμούς των πρωτοβάθμιων σωματείων σε κάθε κλάδο και γενικά. Με αποφασιστική κλιμάκωση, με απεργίες διαρκείας για μπλοκαρίσματα του αντεργατικού οδοστρωτήρα και μετά τις 15 Δεκέμβρη. 
ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ «ΠΡΟΘΥΜΩΝ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10. 30΄ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...