Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας, πολύτιμή για τις επαναστάσεις της νέας εποχής



Η νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και το ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ σας καλούν στην εκδήλωση-συζήτηση «95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας, πολύτιμή για τις επαναστάσεις της νέας εποχής»

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 19:00 στο πολύκεντρο νεολαίας


23 χρόνια μετά την κατάρρευση του αν-ύπαρκτου σοσιαλισμού, οι θεωρίες περί τέλους τις ιστορίας και των ιδεολογιών καθώς και τα περί παντοκρατορίας της θεάς-αγοράς που ρυθμίζει τα πάντα προσφέροντας ανάπτυξη και ευημερία, τσακίζονται υπό το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης επέλασης του κεφαλαίου πάνω από τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η σύγχρονη δικτατορία των αγορών με τα μνημόνια, το χρέος, τις πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος που προωθούν τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ.) και κυβερνήσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απέλπιδα προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση. Έχουν επιβάλει έναν εσωτερικό-κοινωνικό εμφύλιο πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας όπου πάνω στα χιλιάδες θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας επιχειρούν να ανατάξουν την κερδοφορία τους.
Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία είναι ο ανένδοτος αντικαπιταλιστικός αγώνας ενάντια στον καπιταλιστικό μονόδρομο της εξαθλίωσης και του νεοσκοταδισμού-φασισμού. Με Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής και μία σύγχρονη επαναστατική-Κομμουνιστική Αριστερά, όχι απλά μπορούμε να βγούμε νικητές στη μάχη για την επιβίωση και την ανατροπή της καπιταλιστικής επίθεσης, αλλά να ανοίξουμε το δρόμο για την επαναστατική ανατροπή του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την εργατική Δημοκρατία και τον Κομμουνισμό του 21ου αιώνα.
Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούμε πως οι κόκκινες σημαίες του Οκτώβρη, ακόμα ανεμίζουν στον πολυτάραχο ορίζοντα της Ιστορίας. Επιχειρούμε να συζητήσουμε για τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, τη διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας, όχι από τη σκοπιά της θρησκευτικής ευλάβειας προς κάποιο εξιδανικευμένο παρελθόν αλλά από τη σκοπιά ενός εκρηκτικού και κυρίως αισιόδοξου μέλλοντος. Από τη σκοπιά της «επανάστασης που έρχεται» και τη γεννούν οι εκρηκτικές αντιθέσεις και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Ο μεγάλος Οκτώβρης του 17’, δεν μπορεί παρά να είναι συστατικό στοιχείο μια νέας, ανώτερης από ποτέ Αντικαπιταλιστικής Επανάστασης προς τον Κομμουνισμό, που όπως λέει και το τραγούδι: «Μιας άγριας επανάστασης που θα ξανασυμβεί με χίλιους τρόπους, όσο υπάρχουν οι αιτίες οι παλιές, εκείνες που ανάψαν του Οκτώβρη τις φωτιές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...