Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Να γίνει της Γαλλίας!


Αλληλεγγύη στον ξεσηκωμό των γάλλων εργαζομένων

Χαιρετίζουμε το ξεσηκωμό των εργαζομένων και τω νέων στη Γαλλία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης Σαρκοζί. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στα μαχητικά γαλλικά συνδικάτα, σε όλους τους αγωνιζόμενους.Η απόπειρα καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Γαλλία, αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανευρωπαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, μεθοδευμένη από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Για να μην πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση η ΕΕ μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Είναι επίσης φανερό ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο. Η φιλολογία περί “μαύρου προβάτου” ήταν σκέτη προπαγάνδα.
Ο γαλλικός ξεσηκωμός δείχνει το δρόμο για να σταματήσει η αντεργατική λαίλαπα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου. Είναι ο δρόμος του εργατικού ξεσηκωμού, του πολιτικού αγώνα του ίδιου του κινήματος, του απεργιακού μπλοκαρίσματος της παραγωγής, των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των συγκρούσεων. Είναι ο δρόμος της εξέγερσης των νέων και της συνάντησής τους με το εργατικό κίνημα. Είναι ο δρόμος του πανευρωπαϊκού διεθνιστικού αγώνα.
Οι κοινωνικές συγκρούσεις στην καρδιά της Ευρώπης δείχνουν πόσο αναχρονιστικές είναι οι αντιλήψεις που έβλεπαν στους κοινωνικούς αγώνες της Ελλάδας τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου που ανήκει στο παρελθόν. Απεναντίας είναι το μέλλον και η ελπίδα του κόσμου της εργασίας.Ήρθε να βαδίσουμε και εμείς ξανά το δρόμο του αγώνα. Μπροστά στην απειλή του Μνημονίου 2, απαντάμε με κίνημα ανατροπής του Μνημονίου, του συνόλου της άγριας αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ.
Το Δεκέμβρη του 2008 οι Γάλλοι φώναξαν “να γίνει της Ελλάδας”, παίρνοντας μήνυμα ελπίδας από τον ξεσηκωμό της ελληνικής νεολαίας. Σήμερα, που ο γαλλικός Οκτώβρης έχει κάτι από το άρωμα του Μάη, ήρθε η ώρα να φωνάξουμε κι εμείς “να γίνει της Γαλλίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...