Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Φασιστική επίθεση στην "Ανυπότακτη Πετρούπολη"

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Η "Ανυπότακτη Πετρούπολη" καταγγέλει δημόσια στους εργαζόμενους και την νεολαία της πόλης μας την φασιστική ενέργεια "αγνώστων" να επιτεθούν και να σχεδιάσουν πάνω στο προεκλογικό της περίπτερο σβάστικες, αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα φασιστικά σύμβολα(βλ. Φώτο). Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17/10, την στιγμή που δεν βρισκόταν κανείς στο περίπτερο . Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται σαν λογική συνέχεια προηγούμενων ενεργειών τρομοκράτησης και εκφοβισμού μελών και φίλων της "Ανυπότακτης Πετρούπολης". Φαίνεται πως κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία μια διαφορετικής,αριστερής και ανατρεπτικής συλλογικότητας στην Πετρούπολη που απ'την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα σε κάθε εργατικό αγώνα κόντρα στην βάρβαρη πολιτική του μνημονίου και της τρόικας,σε κάθε μάχη κόντρα στην λεηλασία της φύσης και των ελεύθερων χώρων, σε κάθε αγώνα ενάντια στην καταστολή, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Είναι φανερό πως οι συγκεκριμένες ενέργειες τροφοδοτούνται από την όλο και αυξανόμενη ένταση της καταστολής απ'την μεριά της Κυβέρνησης και της κυρίαρχης πολιτικής, σε όλα τα επίπεδα. Οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, ο "στρατός του μνημονίου" ξυλοκοπεί τον εχθρό λαό μπροστά στην Ακρόπολη, μονάδες καταστολής και ακροδεξιοί χέρι - χέρι κυνηγάν μετανάστες στον Αγ. Παντελεήμονα.
Δηλώνουμε καθαρά προς κάθε κατεύθυνση πως δεν τρομοκρατούμαστε. Τα μέλη και οι φίλοι της "Ανυπότακτης Πετρούπολης" θα δώσουν τη μάχη, τόσο μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές για την αποφασιστική καταδίκη της κυβέρνησης ,της Ε.Ε και του ΔΝΤ όπως και κάθε επίδοξου "τοπικού άρχοντα" - διαχειριστή αυτής της αντιλαϊκής, αυταρχικής πολιτικής,όσο και την μάχη για την εμφάνιση και την ενίσχυση ενός αριστερού ανατρεπτικού ρεύματος στους αγώνες της επόμενης ημέρας. Σε αυτή την μάχη καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να πρωτοστατήσουν και να αφήσουν οριστικά στο περιθώριο της ιστορίας τους νοσταλγούς του φασισμού.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΛΗΩΣΤΕ ΣΑΝ ΣΑΠΟΥΝΙΑ...!

    ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΤΟΥΤΗ Η ΓΗ 'ΔΕΝ' ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...